Häckens bittra förlust – tappade ledning

Häcken gick till halvtidsvila med en 2–1-ledning – men tappade till en bitter förlust med 2–3 mot Kalmar.

ANNONS
|

Kalmar, med duktige Ramus Elm på mittfältet, började bäst och tog hand om bollinnehavet på Bravida arena. Och efter drygt 21 minuter startade just Elm det anfall som slutade med att Romario kunde stöta in ett inlägg från nära håll.

Men Häcken jobbade sig in i matchen och efter 37 minuter gick John Owoeri omkull i straffområdet. Han tog själv hand om straffen och satte den säkert.

Just innan halvtid klev Emil Wahlström fram på en hörna och nickskarvade elegant in 2–1 för hemmalaget.

– Vi är försvarsmässigt ok första 20, vi är aggressiva vinner en del bollar. Men vi skapar inte tillräckligt mycket.Efter 1-0 är det något som händer, det blir en helt annan match. Vi börjar våga och spelar oss igenom på ett helt annat sätt Vi ryckte tussarna och vågade mycket mer och avslutningen på första halvlek är väldigt bra, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson.

ANNONS

Den andra halvleken vara bara fyra minuter gammal när Kalmar kvitterade. Efter en rörig situation kunde Tobias Eriksson slå in 2–2. Och med en dryg timme spelad tog gästerna också ledningen när inbytte Måns Söderqvist plötsligt kom helt fri och satte 3–2 via målvakten Peter Abrahamsson.

Pontus Farnerud hade strax efteråt ett gyllene läge att kvittera, men helt fri med målvakten sköt han rakt på densamme.

Under slutfasen låg Häcken på för en kvittering men fick inte till det och missade därmed chansen att klättra i det jämna mellanskiktet i tabellen.

– 3-2-målet är sånt som man inte ska släppa in. Frispark, djup boll bakom backlinjen och vi är inte vakna på det. Riktigt försvarsmässigt dåligt. Sedan jagar vi och försöker, och det blir mycket individuellt. Vi har ett jätteläge med Farnerud och ett friläge från Demba. Det blir ingen bra dag för oss. Framför allt är det ett billigt 3-2-mål och vär inte inte tillräckligt skickliga i avsluten, säger Gerhardsson.

ANNONS