Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Häcken vann klart i "Krickans" comeback

Christoffer Källqvists comeback i Häcken-målet blev en glad historia för hemmalaget. Häcken slog Falkenberg med 4–1, och Källqvist fick motta hemmapublikens kärlek.
– Det är fantastiskt att ha dem bakom sig hela tiden, säger 36-åringen.

”Vi tänker försöka sätta honom i arbete så mycket som möjligt”.

Orden kom från Falkenbergs tränare Hasse Eklund strax innan avspark – och handlade om Häckens comebackande målvaktsveteran Christoffer Källqvist, som hoppade in i avstängde Abrahamssons frånvaro.

– Man var lite nervös och spänd innan, men precis som när man spelade vecka in och vecka ut så släppte det när domaren blåste igång, säger Källqvist, som fick att göra direkt ...

Bara minuter in i matchen kom nämligen en crossboll in mot Falkenberg-ryssen Pogrebnyak inne i boxen. Källqvist var något ur position, men dessbättre för 36-åringen missade Pogrebnyak bollen.

LÄS MER: Paulinhos målsuccé – främst genom tiderna

Irandust utökade

Det var i stället hemmalaget som planenligt tog ledningen mot bottengänget FFF. Paulinho placerade in 1–0 och av bara farten hade snart Daleho Irandust utökat med en minst lika kall placering vid samma stolprot.

Källqvist då? Jodå, han fick att göra till slut. När Falkenberg fick hörna dryga halvtimmen in i matchen fick Kirill Pogrebnyak revansch för den tidiga missen. Ryssen var högst på bortre stolpen och pannade kliniskt in reduceringen.

Själv var Källqvist dock förvånad att han inte fick fler liknande lägen emot sig.

– De där långa frisparkarna som de hade ... jag är förvånad att de inte lyfte fram dem ännu längre, att de inte satte mig mer på prov på det sättet. Det var först mot slutet där som de lyfte någon längre, säger Källqvist och fortsätter:

– Jag hade nog tyckt man skulle gjort det oftare. Jag hade gjort det på mig själv i alla fall!

LÄS MER: "Fick ingen extra hjälp – och behövde det inte heller"

I andra halvlek var det kvalplacerade Falkenberg som öppnade bäst.

– Faktum är att efter Falkenbergs reducering så finns det en knapp timmes spel där Falkenberg kommer in i matchen på ett bra sätt. De är skickliga på ytan framför oss och vi får jobba emellanåt. Krickan får ingripa där någon gång och flera spelare fick rädda upp oss, säger Häcken-tränaren Andreas Alm.

Den andra halvleken fortlöpte dock utan att de där riktigt vassa lägena skapades åt något håll. Men när Kwame Kizito ersatte Gustaf Nilsson på topp ändrades saker och ting.

Paulinho avrundade målskyttet

Den snabbe ghananen ställde direkt till med oreda i Falkenberg-försvaret, och fem minuter från slutet kom också utdelningen. Kizito, som haft sina lägen långt tidigare den här säsongen, pressade en utrusande Hampus Nilsson i FFF-kassen – täckte den sistnämndes försök till rensning, och kunde sedan retligt chippa in 3–1 över hemspringande försvarare.

Men målkalaset var inte slut. På stopptid gjorde Paulinho 4–1, och efteråt hyllades Häcken, som nu bara har en poäng upp till Malmö på tredjeplatsen, av sin hemmapulbik.

Extra mycket hyllades Christoffer Källqvist.

– Det är fantastiskt att ha dem bakom sig hela tiden. Nu har man varit så länge i klubben, och att de fortfarande visar det stödet, det är fantastiskt, säger målvakten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.