Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Söderlund. Bild: DANIEL STILLER
Alexander Söderlund. Bild: DANIEL STILLER

Häcken-värvningen ser ut att starta direkt

Värvad i torsdags. Spelklar i fredags.
Av Häckens lördagsträning att döma kommer Alexander Söderlund, 32, dessutom kastas rakt in i startelvan till söndagens cupmöte med Gais.

Det har blivit dags för Häcken att på allvar kliva in i Svenska Cupen 2019/2020. Under söndagen möter laget Gais hemma på Bravida Arena.

Alexander Söderlund, som värvades in så sent som i torsdags, ser ut att finnas med från start då.

När Häcken spelade elva-mot-elva under lördagens träning tog 32-åringen plats som ensam anfallare i det som verkade vara en tänkt startelva.

– Vi får se om han startar, ler tränaren Andreas Alm.

LÄS MER: Vännen Nikola Djurdjic försökte locka Alexander Söderlund till Stockholm

Söderlund spelade match så sent som i fredags förra veckan. Det blev en halvlek för Rosenborg mot Kristiansund då.

Vad säger du om Söderlund som spelare, Andreas Alm?

– Han är ganska tydlig i sitt spel. Det är inte en konstig spelare på något sätt.

Tydlig hur?

– Han är tydlig för att han jobbar hårt, är på plats ... Han gör det enkelt för sig.

"De har många verktyg i sin låda"

Förutom Söderlund fanns Jasse Tuominen med i det som såg att vara en trolig startelva. Finländaren tog rollen som tia och släpande anfallare.

Till höger skiftade Daleho Irandust och Ahmed Yasin plats under spelövningen, till vänster gjorde Leo Bengtsson och Viktor Lundberg samma sak.

– Vi har konkurrens på de offensiva platserna. Vi har många som är i bra fysiskt slag. Det gör mig glad! Det känns skönt att spelare som hamnar vid sidan är bra. Att man inte sätter dem åt sidan för att de är sådär. Så är det på mittfältet och i backlinjen också. Det är bra spelare, säger Alm.

LÄS MER: Uselt försäsongsfacit för Göteborgsklubbarna

Gais så. Söndagens motståndare. Hur ser Alm på dem?

– Mervan (Celik) och Yarsuvat (Richard) är erkänt bra målskyttar. Sedan har de både duellspel och fina fötter i laget. De har Calle Nyström som kliver fram och så har de Weberg (Charlie) som har en bra vänsterfot. De har Ladan (Nikola) som kan spela centralt med bra fötter och så har de offensiva wingbacks ... De har många verktyg i sin låda, tycker jag.

Hur ska ni hantera dem?

– Det lär väl blåsa i morgon (söndag) också så det blir vind och kamp i det. Vi ska löpa. Vi ska löpa oss in i säsongen, det är viktigt. Vi upplever att vi är bra i offensiven när vi har en fart i defensiven.

Fakta: BK Häcken

Läget i laget: Adnan Maric (knä) tränade delvis under lördagen, men är inte redo för spel. Detsamma gäller Jonathan Rasheed som har brottats med lite skadebekymmer. Dessutom rehabiliterar Kevin Yakob fortfarande efter sin korsbandsskada.

Trolig startelva: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren – Ahmed Yasin, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg – Alexander Söderlund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.