Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Häcken vände och vann i Kalmar

Närmast utspelade och i underläge i paus – sedan exploderade Paulinho. Skyttekungen prickade in två mål när Häcken vände och vann.
– Nu är jag tillbaka i skytteligatoppen igen, säger anfallaren till C More.

Mot IFK Göteborg i måndags spelade Häcken strålande fotboll och vann med 4–1. Derbytakterna lös dock med sin frånvaro under den första halvleken mot Kalmar på Guldfågeln arena.

KFF, som kom till mötet med fyra raka matcher utan seger, tog tidigt tag i taktpinnen och dominerade stort i den första halvleken. Ändå var det Häcken som skapade den första farligheten.

Paulinho lyfte in en precist slagen frispark i straffområdet, och efter kaos i Kalmar-försvaret fick Juhani Ojala, som gjorde sin första allsvenska start sedan april, chansen att dra till. Men finländarens avslut fastnade i högen av spelare.

Efter gästernas tidiga chans tog Kalmar ett ännu hårdare grepp om matchen. Häcken fortsatte dock att ligga rätt och hemmalaget skapade knappt någonting alls av värde.

Men Kalmars ledningsmål skulle komma. Hemmalaget kontrade, Nils Fröling drev förbi Häcken-försvaret innan han drog till med ett pressat skott från distans. Peter Abrahamsson var nära att få en hand på bollen, men nådde inte dit.

1–0 till Kalmar i paus.

– Vi kan så, så mycket mer, sa Alexander Faltsetas till C More efter den första halvleken.

Han fortsatte:

– Vi blir för låga, de får spela mycket boll.

Tränare Andreas Alm, som testade att skifta spelsystem och spela med en fembackslinje från start, höll med mittfältaren.

– Det känns som att vi ligger under med 0–3, utifrån stämningen i omklädningsrummet och hur det har sett ut i första.

– Nu går vi tillbaka till 4–3–3, fortsatte han.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Häcken mot Kalmar

Daleho Irandust och Kari Arkivuo byttes in i paus och det blev genast bättre fart på Häcken.

Nästan direkt fick Paulinho en jättechans.

Lucas Hägg Johansson räddade friläget och styrde undan bollen. Men nästa duell spelarna emellan gick till skyttekungen.

Häcken fick frispark en bit utanför offensivt straffområde. Paulinho klev fram och drog till, Hägg Johansson hann inte ner och det var utjämnat tio minuter in i andra halvlek.

Brassen fick blodad tand av kvitteringen. En stund senare satt bollen i nät igen.

Alexander Jeremejeff vände upp och frispelade Paulinho i djupled. Ensam med målvakten gjorde anfallaren inget misstag utan rullade kyligt in 1–2.

Två fullträffar som innebär att han drar ifrån i skytteligatoppen i allsvenskan.

– Jag har inte gjort mål på tre matcher, nu fick jag göra det igen. Nu är jag tillbaka i skytteligatoppen igen, säger Paulinho, som totalt gjort 16 mål i år, till C More.

Efter ledningsmålet behöll gästerna kontrollen över händelserna och Kalmar var faktiskt aldrig riktigt nära att komma tillbaka.

LÄS MER: Veteranen vill bräcka fjolårets succé

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.