Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Häcken tog viktig seger över Örebro

Det såg ut att gå mot oavgjort för andra gången på en vecka mellan Häcken och Örebro, men med fem minuter kvar klev allsvenskans skyttekung, Paulinho, fram och avgjorde för Häcken som vann med 2-1.

För andra gången på en vecka möttes Häcken och Örebro. Förra söndagen blev det 1-1 när lagen möttes på Hisingen. De båda, formsvaga, lagen kände inledningsvis på varandra och det var inget blixtrande tempo matchen inleddes i.

LÄS MER: "Det har varit tufft för oss att inte vinna"

I avstängde Rasmus Lindgrens frånvaro fick Johan Hammar och Emil Wahlström chansen att bilda mittbackspar och duon spelade stabilt.

Bästa chansen att ta ledningen i den första halvleken hade Häcken. Paulinho hittade Nasiru Mohammed som sköt, och fick bra träff, från distans men bollen gick i ribban.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Häcken mot Örebro.

0-0 stod sig till paus, vilket speglade matchbilden väl.

Örebro var ytterst nära att ta ledningen i inledningen av den andra halvleken. Elehor Ekpolo, som gjorde sin andra allsvenska start, drog på sig en frispark strax utanför Häckens straffområde. Nahir Besara slog en smart frispark som gick under en hoppande Häckenmur. Peter Abrahamsson kastades sig och lyckades knipa bollen.

En kort stund senare skulle ledningsmålet komma – men för Häcken. Peter Abramsson fångade ett ÖSK-inlägg och startade en snabb kontring med en långboll mot Alexander Jeremejeff. Jeremejeff hittade i sin tur Nasiru Mohammed med en fin passning. Mohammed avslutade med en klassisk tåfjutt. 1-0 Häcken.

LÄS MER: "Rasmus är vår kapten och kommer spela varje match"

Häcken spelade bra efter sitt ledningsmål, men en Örebrokvittering skulle komma med kvarten kvar att spela. Nahir Besara slog en hörna, där en rörig situation uppstod. Det hela slutade med att Abrahamsson vispade in bollen i eget mål. Knuffad menade Häckenspelarna som protesterade, men mål blev det.

Det såg därefter ut att gå mot oavgjort, men Häckens och allsvenskan skyttekung Paulinho ville annat. Brassen snappade, i den 85:e minuten, upp bollen utanför Örebros straffområde och var skoningslös. Bollen satt kliniskt, lågt vid stolpen. Ett klassmål av Paulinho som gav Häcken tre poäng. Målet var Paulinhos tionde för säsongen - flest av alla i allsvenskan.

Segern var Häckens blott andra på bortaplan den här säsongen och skapade lite välbehövligt utrymme till bottenlagen i allsvenskan.

Så startade Häcken:

Abrahamsson - Ekpolo, Hammar, Wahlström, Andersson - Friberg, Faltsetas - Irandust, Mohamed, Paulinho - Jeremejeff.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.