Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Häcken tog försäsongens andra raka seger

2–1-seger i den historiska premiären för en vecka sedan.
Under lördagseftermiddagen krävdes återigen ett sent avgörande när Häcken besegrade fjolårstrean Kristianstad med samma siffror.
– Alltid skönt att göra mål, säger segerskytten Filippa Curmark

Efter den historiska premiärsegern mot Linköping för en vecka sedan blev det en ny Häcken-seger när Kristianstad gästade Bravida under lördagseftermiddagen. De regerande mästarna mot fjolårstrean alltså.

Efter en trevande första kvart visade 19-åriga Sveindís Jane Jónsdóttir varför hon lovordats så mycket. Anfallstalangen, på lån från tyska storklubben Wolfsburg, tajmade sin löpning perfekt och kunde ta tillvara på Tilda Perssons framspelning. Avslutet lågt i den bortre burgaveln och 0–1 till Jennifer Falks förtret.

– Jag tycker att motståndet var snäppet upp än mot Linköping. Men vi visade att vi klarade av det och det är en styrka i sig under försäsongen, säger trotjänaren Filippa Curmark.

Häcken svarade upp direkt genom att höja matchtempot. Något som gav effekt. Stina Blackstenius sprang sig fri i den 25:e minuten, men avslutet rätt på målvakten den gången. Några minuter senare var det istället dags för Johanna Rytting Kaneryd att visa varför hon för första gången fått en plats i förbundskapten Peter Gerhardssons landslagstrupp. 24-åringen tog sig in i boxen och lurade elegant bort sin bevakning med en vältajmad skottfint innan hon borrade in bollen i mål, 1–1.

Nytt sent avgörande

I den andra halvleken fortsatte Häcken sin forcering. Med det skullle dröja till den 82:a minuten innan avgörandet kom från Filippa Curmark som nådde högst på en hörna från höger.

– Jag tänkte först sätta dit den med huvudet, men sen dök den och jag tog den med låret istället. Det är alltid skönt att få göra mål, säger Curmark.

2–1 och andra segern den här försäsong. Nu väntar alltså landslagsuppehåll. Sex av Häckens spelare har blivit kallade av Peter Gerhardsson och får följa med ner till Malta för matcher mot just Malta och Österrike. Filippa Curmark är en av dem.

– Det ska bli roligt att få ett litet break och komma till lite varmare breddgrader, säger hon.

Värt att notera är att den historiska första målskytten från förra veckan, Pauline Hammarlund, saknades för Häcken.

– Hon hade lite sjukdomskänsla, men ingen covid-19. Vi har pratat med landslagsläkaren och kommer att stämma av under söndagen, säger lagläkare Sadesh Balasingam.

Häcken startelva (3–5–2): Jennifer Falk – Elma Junttila-Nelhage, Emma Kullberg, Lotta Ökvist – Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Anna Csiki, Johanna Rytting Kaneryd, Hanna Wijk – Milica Mijatovic, Stina Blackstenius

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.