Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häcken tog andra raka segern

De må ha spelats bättre boll på Waris Majeeds tid. Men när matchen var över hade Häcken med sig tre poäng mot Jönköpings Södra.

Södra låg på nionde plats när det blåstes till spel. Matchen började med att Fendrich passade fel.

Efter det följde en inledning där inget av lagen lyckades få någon vidare ordning på spelet. J Södra sökte instick på Pawel Cibicki och Häcken långa bollar mot Alexander Jeremejeff.

Mitt under det böljande och hafsiga spelet slog Häcken till. I andravåg efter en högerhörna dundrade Kari Arkivuo in 1-0 lågt vid stolpen.

En kvart senare var det dags på nytt. Häcken ställde om och kom i hög fart på vänsterkanten där Nasiru Mohammed bröt in. Han släppte bollen till Samuel Gustafson som blev helt ren Damir Mehic och elegant rullade in 2-0 mellan benen på keepern.

Med 2-0 i hamn hittade Häcken ett annat lugn och vågade hålla i bollen mer. Något som var nära att straffa sig när Dzenis Kozica snodde bollen av Emil Wahlström, avancerade fram och sköt i ribban.

Efter paus fortsatte Häcken vårda bollen och fick utdelning direkt. Lagkapten Martin Ericsson hittade fram till Jeremejeff som distinkt smällde in 3-0.

Hemmalaget fortsatte trycka på och hade bud på mer flera gånger om men fick ingen utdelning trots att Peter Gerhardsson bytta in pigga ben i form av ungdomarna Gustav Berggren och Baba Mensah.

I slutminuten var det i stället J Södra som fick utdelning. Efter att en hemmaförsvarare blockerad ett skott med hand i straffområdet fick gästerna straff.

En straff som Peter Abrhamsson räddade men där Pawel Cibicki slog in sin egen retur.

Närmare än så kom inte gästerna och Häcken vann till slut med 3-1.

– Det var en rolig match att spela. Vi straffade dem när de blev lite övermodiga men i övrigt är jag sjukt imponerad av Jönköping, säger Jeremejeff.

För första gången under allsvenskan 2016 har de gulsvarta nu radar upp två segrar i följd.

– Det betyder väl mycket. Vi vet att vi är ett bra lag men man kan inte bara tycka att man är ett bra lag – man måste visa det också. Då gäller det att springa och kämpa, det är det som jag tycker är den största skillnaden, säger Jeremejeff.

Är det något som saknats innan?

– Jag tycker det. Kombinationen av att spela fint men också ha lite armbågar tycker jag har saknats även om prestationen varit bra i vissa matcher där vi inte fått med oss resultaten. Men det är ju resultaten som räknas.

En av nycklarna bakom segerraden är att Häcken hittat balans i hur man ska agera utifrån motståndarna.

– I min värld är det där en balansgång. Det är klart att man inte helt kan ignorera motståndarens styrkor men man kan inte heller bara titta på det utan man måste behålla sin egen identitet och det man är bra på. Den balansen har väl varit okej de två sista matcherna, säger Samuel Gustafson.