Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Häcken tappade segern på stopptid

Häcken såg ut att ta klivet upp på andraplatsen igen – men på stopptid kvitterade Hammarby.
– Man är inte van vid att se Hammarby så här dåliga, säger en besviken Ahmed Yasin.

Häcken kom till Stockholm med ett skadeskjutet manskap. Varken Daleho Irandust eller Gustav Berggren var tillgängliga, och med tanke på lagens respektive form så var nog Hammarby klara favoriter i mötet.

Det var också hemmalaget som hade mest bollinnehav under den första halvleken, men det var gästerna från Göteborg som var klart giftigast i sina attacker. Framför allt var högerkanten med Godswill Ekpolo och Ahmed Yasin ett konstant hot – och det var också Yasin som iscensatte målet.

Det kom i den 18:e minuten. Yasin lurade bort sin bevakning, och satte in ett sylvasst inlägg rakt på Alexander Söderlunds panna. 1–0 till Häcken.

– Det har känts bra faktiskt. Det var samma mot Djurgården hemma, jag kände mig väldigt pigg och blev utsedd till matchens lirare även där. Och jag gillar att spela mot de här storlagen, det är då jag steppar upp och visar ”här är jag”. Men tyvärr får vi bara med oss en poäng hem till Göteborg, säger Ahmed Yasin.

Matchbilden fortsatte att präglas av samma tendens: Hammarby spelade runt bollen, Häcken gick till snabba attacker. Både Leo Bengtsson och Joona Toivio hade utmärkta nicklägen, men missade mål respektive fick se duktige David Ousted i Hammarbymålet rädda.

Nyförvärvet skadat

Den ende i Häcken som var missnöjd med första halvlek var förmodligen Nikola Gulan. I sin första match från start tvingades nyförvärvet kliva av med vad som såg ut som en skada i baksidan av låret.

I den andra halvleken hade nog de flesta väntat sig en anstormning från Hammarby, men Häcken låg rätt i försvarsspelet och Pontus Dahlberg i mål fick en förvånansvärt lugn kväll.

I stället var både Adam Andersson och Ahmed Yasin nära att öka på till 2–0 för Häcken i farliga kontringar.

– Jag tror de har två lägen på hela matchen, annars äger vi matchen ganska bra och vi är verkligen värda de tre poängen. Man är inte van vid att se Hammarby så här dåliga, men det är ju också vi som gör dem så dåliga, säger Yasin.

LÄS MER: Alm: ”Vi nöjer oss inte med att vara bäst i stan”

Men så, på stopptid, slog Hammarby till. Erik Friberg kom fel i en brytning, och plötsligt låg bollen framför unge Aimar Sher – som drog upp den i nättaket.

– Ja, han bara drog till och lyckades få in den. Jag tror inte han gör om det. Det var nästan en perfekt försvarsinsats, men nu blir det ju inte det när vi släpper in mål i slutminuterna. Men annars tycker jag att vi fajtas bra som ett lag.

Målet var tungt för ett Häcken som såg ut att ta en viktig seger i kampen om Europaplatserna – resultatet innebär att Häcken är kvar på en fjärde plats.

– Vi är fortfarande med och det handlar inte om många poäng upp till andra, tredje plats som vi vill nå. Det gäller att inte ge upp nu utan fortsätta kriga, säger Ahmed Yasin.

Fakta: Så startade Häcken

(4–2–3–1): Pontus Dahlberg – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Johan Hammar, Nikola Gulan (Adam Andersson, 38)– Rasmus Lindgren, Erik Friberg – Ahmed Yasin, Viktor Lundberg, Leo Bengtsson (Oskar Sverrisson, 83) – Alexander Söderlund

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.