Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Häcken tappade poäng mot Vittsjö

Häcken hade chans att gå upp i serieledning men i stället blev det mot Vittsjö säsongens tredje kryss. Johanna Rytting Kaneryds ribbskott var den bästa målchansen i en tillknäppt match i Skåne.
– En typisk noll-noll match, säger Elin Rubensson som var tillbaka i startelvan efter skadan.

Häcken har haft svårt med Vittsjö förr – förra säsongen slutade båda mötena lagen emellan med kryss – och även den här gången fick de för dagen vitklädda problem och missade chansen att ta över serieledningen från rivalen Rosengård.

Till matchen var Elin Rubensson tillbaka i startelvan efter skada (hon hoppade in mot Rosengård) och placerades som nia, ensam anfallsspets, i Robert Vilahamns elva.

I Häckens första match på gräs för säsongen hade laget svårt sätta spelet och det blev en tillknäppt historia på Vittsjö IP.

– Vad ska man säga... det var svårspelat. Det var en plan som var väldigt studsig och det är vi inte vana vid och vi får gå ifrån vår spelidé lite. Och Vittsjö gör det bra också. En typisk noll-noll match, säger Elin Rubensson efter 0–0-matchen.

Gräsmattan på Vittsjö IP var en snackis både innan och efter matchen.

– Det är klart att det påverkar mycket men det är samma för båda lagen och det är ingen nyheter för oss att det ser ut så. Det är inget vi vill skylla på men det är klart att det blir en annan matchbild än vad som passar vårt spel. Men då gäller det att hittar andra vägar att göra mål och det lyckas vi inte med i dag.

Rytting Kaneryd med ribbskott

I den elfte matchminuten kom det första avslutet på mål när Filippa Curmark fick iväg ett skott från utanför straffområdet som Sabrina D'Angelo i Vittsjö-målet enkelt kunde plocka ner.

Vittsjö tog sig in i matchen mer och mer och pressade tillbaka Häcken och skapade samtidigt mer själva. Men några farliga lägen var det inte tal om, varken från hemma- eller bortalaget, innan Johanna Rytting Kaneryd i den 40:e matchminuten tog sig in från sin kant och avlossade ett skott som prickade ribban – halvlekens, och matchens, i särklass bästa målchans.

I paus gjorde Robert Vilahman ett byte, Mille Gejl Jensen ut och Marika Bergman Lundin in, och när det tio minuter in i den andra halvleken fortsatt vara svårt för Häcken att hitta igenom Vittsjös försvar byttes Rubensson ut till förmån för Andrine Hegerberg.

– Det var förutbestämt eftersom jag haft en skada, vi vill trappa upp det lite. Jag är väldigt glad att vara tillbaka, det kändes bra och det var skönt att få de minuterna jag fick. Jag kom väl inte loss så mycket som jag velat men det var skönt att få den riktiga comebacken avklarad, säger Rubensson.

Missade chansen till serieledning

Trots bytena såg den andra halvleken ut mycket som den första: Vittsjö stod bra i försvaret och de farliga målchanserna uteblev för Häcken.

Matchen slutade mållöst och efter säsongens tredje kryss ligger Häcken två poäng efter guldrivalen Rosengård efter sex omgångar.

– Det är en viktig match redan på fredag (Linköping hemma) och säsongen är lång, så det kommer hända mycket. Men det är klart vi vill in på vinnarspåret igen, säger Rubensson.

BK Häcken (4-2-3-1)

Jennifer Falk – Molly Johansson (76, Julia Karlenäs), Josefine Rybrink, Luna Nørgaard Gevitz, Lotta Ökvist (76, Agla María Albertsdóttir) – Filippa Curmark, Anna Csiki – Johanna Rytting Kaneryd, Stine Larsen, Mille Gejl Jensen (46, Marika Bergman Lundin) – Elin Rubensson (57, Andrine Hegerberg)

LÄS OCKSÅ: Häckens Marika Bergman Lundin om bråket med Caroline Seger

LÄS OCKSÅ: Göteborgsfotbollen kan tas på allvar – njut medan det varar

LÄS OCKSÅ: Häckens klubbchef Marcus Jodin: ”Det gör mig fruktansvärt ont”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.