Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Guldet allt längre bort för Andreas Alm och hans Häcken. Bild: MAGNUS LEJHALL

Häcken tappade i toppen – nu väntar viktig vecka

Häcken lyckades inte besegra Kalmar FF borta på lördagen och är nio poäng från serieledande Djurgården. Nu väntar en viktig vecka med matcher mot Elfsborg och IFK Göteborg.
– Det är matcher vi behöver vinna, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Häcken fick bara med sig ett oavgjort resultat borta mot Kalmar FF och lyckades därmed inte haka på den absoluta toppstriden i allsvenskan. I och med att serieledande Djurgården besegrade Gif Sundsvall dagen innan är nu avståndet nio poäng till förstaplatsen.

– Vi måste fortsätta jobba på under hösten, säger lagets tränare Andreas Alm.

Närmast väntar två tuffa matcher matcher då laget först tar emot Elfsborg på onsdagen och sedan spelar mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi på söndag. När det nu återstår sex omgångar är det två viktiga matcher för fortsättningen för Hisingslaget.

– Om vi ska ha en chans att nå ut i Europa är det matcher vi behöver vinna, säger Andreas Alm.

Rivalitet inte i fokus

Det finns en viss lokal rivalitet med både Elfsborg och IFK Göteborg och framförallt matcherna mot Blåvitt benämns ibland som derby. Andreas Alm och hans lag pratar dock inte så mycket om vikten av att bli bäst i stan.

– Det är klart att det finns många saker som är viktiga men sedan prioriterar vi det i en fallande skala. Spelprogrammet blir som det blir och det ser olika ut varje säsong. Just nu fokuserar vi lika mycket på varje match för att ha möjlighet att nå ut till spel i Europa även nästa år, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.