Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Zigiotti Olme har snart spelat sin sista match för BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Julia Zigiotti Olme har snart spelat sin sista match för BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häcken-stjärnan om petningen: ”Stel stämning”

Varken Emma Kullberg eller Julia Zigiotti Olme fanns med i startelvan när Häcken kryssade mot AIK och tappade guldet till Rosengård. Nu säger landslagsspelaren Zigiotti Olme att det beror på att duon inte skrivit på ett nytt kontrakt.
– Det är väl inte dålig stämning kanske, men stel stämning, säger Julia Zigiotti Olme.

Mållöst mot AIK i helgen betydde att FC Rosengård tituleras svenska mästare 2021. Tränare Mats Gren valde att starta utan annars ordinarie landslagsspelarna Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg. Klubben och Gren hävdade efter matchen att det inte berodde på spelarnas kontraktssituation – varken Kullberg eller Zigiotti Olme har förlängt avtalet som går ut mitt under Champions League-gruppspelet – men spelarna menade att det var anledningen till bänkningen.

När landslaget samlades inför VM-kvalmatchen mot Irland på torsdag berättade Zigiotti Olme mer om händelsen.

– Uppfattningen jag fick i alla var att vi blev bänkade för att vi inte hade skrivit kontrakt. Om Mats Gren eller klubben menar något annat kan inte jag stå för. Det är klart att det är tråkigt, vi ville verkligen ge allt för att ge Rosengård en match till slutet, säger hon enligt Sportbladet.

Olme och Kullberg, som utanför planen är ett par, siktar nu på att gå vidare utomlands. Om möjligt till samma klubb.

– Jag känner rent individuellt att jag haft ett ganska struligt år med operation och skador. Jag känner att jag vill komma till en ny klubb där jag känner mig utvilad och redo och i form. Så att det inte blir så att man spelar hela året ut och är trött när man kommer dit, säger Julia Zigiotti Olme.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.