Häcken-stjärnan om intervjun: "Spelarna skrattar åt mig"

En omgång återstår av allsvenskan. Då kan John Owoeri vinna skytteligan under sin första säsong i Häcken. – Vinner jag den så är det en bonus för mig, säger han.

ANNONS
|

Den 29-årige anfallaren hämtades in från Åtvidaberg. Första tiden i Häcken var tuff för Owoeri som inte riktigt hittade rätt i Häckens sätt att spela.

– Första halvan var tuff, det var svårt. Men andra halvan har varit bra. Jag har gjort mål, massor av mål och det har varit en bra första säsong för mig i Häcken, säger han.

Efter att han gjort 1–1 mot AIK intervjuades anfallaren i C More. Den intervjun blev en viral succé då Owoeri skrattade sig genom hela intervjun. Något som han blivit påmind om flertalet gånger av sina lagkamrater.

ANNONS

– De skrattar åt mig. Men jag skrattade så mycket på TV eftersom målet var overkligt. Det var överraskande och jag var så exalterad över det, säger han.

Du har chans att vinna skytteligan, endast ett mål bakom Vidar Kjartansson. Hur mycket skulle det betyda för dig?

– Jag tänker inte på det. Jag fokuserar på att laget ska vinna. Det är viktigare för mig och vinner jag den inte så är det okej, vinner jag så är det okej. Jag vet att jag har gjort en bra säsong så det skulle vara mer av en bonus.

Efter ett antal förluster har Häcken – trots storvärvningar under sommaren halkat rejält i tabellen. Inför den sista omgången ligger laget på elfte plats i tabellen.

– Vi har förlorat några matcher, men jag tycker vinnarinställningen finns kvar. Det är inte över förrän det är över, säger Owoeri och fortsätter.

– Fotboll är så ibland … du kan aldrig veta vad som ska hända. Men vi är fokusera på sista matchen och förhoppningsvis kan vi vinna och bättre på vår placering lite.

ANNONS