Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häcken stänger av två supportrar

När Häckensupprortrar satte eld en Helsingborgs-flagga på Olympia utbröt tumult.
Nu väljer klubben att agera och själva och omedelbart stänga av två supportrar, i väntan på åklagares beslut om tillträdesförbud.

Det var i mötet mellan Helsingborgs IF och Häcken som oroligheterna utbröt. HIF-fans stal en flagga från Häcken-klacken – varpå två Häckensupportrar satte eld på en Helsingsborgs-flagga.

Därefter eskalerade situationen när hemmasupportrar sprang mot bortaklacken, och efter matchen utbröt stenkastning mot Häckens supporterbuss.

Polisen ansökte om tillträdesförbud för sju supportrar i samband med händelserna, varav två var Häcken-supportrar. Men nu väljer även klubben att agera – och stänger av de två supportrarna med omedelbar verkan.

– Beslutet om arrangemangsavstängning är interimistiskt och BK Häckens styrelse kommer att fatta ett slutgiltigt beslut om tidsperioden på avstängningen efter att åklagaren hanterat ansökan om tillträdesförbud, skriver Häcken i ett pressmeddelande.

”Ytterst ovanligt”

Avstängningen kommer att gälla alla arenor, matcherna inom allsvenskan, damallsvenskan, superettan, samt landskamper.

– Det är ytterst ovanligt att vi som klubb är inblandade i den här typen av negativa händelser men när så sker är det precis så här vi vill hantera dem: genom att identifiera och stänga av de individer som gjort sig skyldiga till ordningsstörningar, för att fokus så snart det bara går ska återgå till det stora supporterkollektivet – de positiva krafter som är så starkt bidragande till intresset för svensk fotboll, säger klubbchefen Marcus Jodin i ett uttalande.

LÄS OCKSÅ: Hög tid för klubbarna att visa att de vågar stänga av sina egna supportrar

LÄS OCKSÅ: Flaggbrännarna identifierade – åkte med supporterbussen hem

LÄS OCKSÅ: Häckens klubbchef Marcus Jodin: ”Det gör mig fruktansvärt ont”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.