Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Häckens Oskar Sverrisson. Bild: NICKLASE ELMRIN
Häckens Oskar Sverrisson. Bild: NICKLASE ELMRIN

Häcken-spelaren uttagen till isländska landslaget

Ett överraskande samtal från Erik Hamrén.
Sedan var Oskar Sverrisson uttagen till det isländska landslaget.
– Det var inget jag hade räknat med, säger han.

Fyra Häcken-spelare har rest iväg på januariturné med det svenska A-landslaget.

Snart reser en iväg med det isländska.

En dryg vecka innan jul ringde förbundskapten Erik Hamrén upp Oskar Sverrisson. Vänsterbacken, som har en isländsk pappa och därmed dubbla medborgarskap, blev överraskad.

– När man var liten är det klart att man fantiserade och drömde om att komma med i landslaget, men sedan har det kanske känts som att de har legat en bit bort, säger han.

– Och jag har inte haft någon kontakt med landslagsfotbollen på Island. Det har varit på gång att jag skulle över och spela i den isländska ligan, men det har inte blivit av, säger han.

Vad sa Hamrén när han ringde?

– Jag missade faktiskt hans samtal först! Haha! Jag var på gymmet och tränade. Sedan hade han lämnat ett meddelande, då blev man lite chockad. Han sa att de hade fått koll på att jag var isländsk medborgare och att de hade sett mina matcher jag spelat och att de tyckte att jag hade gjort det tillräckligt bra för att vara intressant.

Vad betyder uttagningen för dig?

– Jättemycket! Det är verkligen en ära att få representera sitt land. Jag har inte gjort ungdomslandskamper för varken Sverige eller Island, så det är klart att det här är häftigt.

Januariturnén hålls i Los Angeles och tar sin början till helgen. Två matcher ska spelas, mot Kanada och El Salvador.

Samlingen fungerar som en chans för spelare, likt Oskar Sverrisson, att visa upp sig, men också som en förberedelse inför Islands avgörande play off-möten i EM-kvalet.

– Jag får bara åka dit och visa vem jag är som fotbollsspelare. Lära känna Erik, staben och medspelarna. Se hur det går och hur det känns. Sedan är det upp till mig att kriga till mig mer speltid i Häcken och därifrån kanske ha en chans att komma med i en trupp framöver, säger Sverrisson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.