Häcken säljer ytterback till danska mästarklubben

Joel Andersson, 21, lämnar Häcken. Högerbacken är klar för danska FC Midtjylland.

ANNONS
|

Först Jens Cajuste från Örgryte. Nu Joel Andersson från Häcken.

Den danska mästarklubben FC Midtjylland fortsätter att värva spelare från Göteborgsklubbarna.

Joel Andersson presenterades under måndagen, kontraktet är skrivet över fem år. Midtjylland ser honom som vänsterback, en position han ofta har haft i U21-landslaget, men sällan i Häcken.

– Joel är en spelare som lever upp till våra höga krav. Han är en tekniskt stark spelare med bra fart, säger sportchef Svend Graversen till klubbens hemsida.

Häckens sportchef Sonny Karlsson:

– Det har varit väldigt nära på flera håll, men det har inte nått hela vägen fram. Nu gjorde det det.

ANNONS

Han är nöjd med dealen.

– Ja, vi är nöjda.

Joel Andersson har tillhört Häcken sedan 2013. Han hade kontrakt över 2020, men lämnar alltså redan nu.

– Han kom från Frölunda till oss och har gått hela vägen från juniorlaget till A-laget och blivit ordinarie. Det är så vi arbetar med våra spelare. Sedan är det alltid lika tråkigt varje gång de försvinner, samtidigt är det det som gör att det kommer nya spelare till oss. De ser att vi är duktiga på det vi gör, säger Sonny Karlsson.

Ekpolo ersätter

Intresset för Midtjylland dök upp för en dryg vecka sedan. Allt har gått fort.

– Man hoppas alltid att man ska kunna leverera till klubbar på en nivå till. Det finns olika nivåer och vi hoppas kunna sälja till ytterligare en nivå högre. Men samtidigt har de klubbar som har varit här och scoutat inte tyckt det. Då blev det Midtjylland, säger Karlsson.

I förra veckan meddelade Häcken att de plockar in Godswill Ekpolo. Han får nu ses som ersättaren till Joel Andersson.

– Vi vågade inte vänta när vi kände att vi hade något bra på väg in. Oavsett Joel så gick vi på Godswill, säger Karlsson.

Joel Andersson har totalt gjort 83 allsvenska matcher för Häcken sedan debuten 2015. Nu ser han fram emot ett nytt äventyr mot Midtjylland.

ANNONS

– Det är en klubb som är väldigt duktig på att utveckla unga spelare och de har satt upp en bra plan för mig. Dessutom har den en spelidé som passar mig bra. De är regerande danska mästare och jag har höga förhoppningar om kunna hjälpa dem till fler titlar, säger Andersson till Häckens hemsida.

Andersson gör sin första träning med Midtjylland under tisdagen.

ANNONS