Häcken säljer floppvärvningen Tobias Heintz

Tobias Heintz tid i Häcken blev ingen succé – och är nu över. På sin hemsida meddelar klubben att man sålt norrmannen till CSKA Sofia.
– Jag har fått många nya vänner både i Häcken som klubb och i Göteborg som stad, säger Heintz på Häckens hemsida.

ANNONS
|

Den norske mittfältaren kom till Häcken inför 2021 och det blev endast under det året som han spelade för klubben.

18 matcher blev det för Tobias Heintz som under fjolåret var utlånad till norska Sarpsborg 08. Väl hemma i Norge blev det ett succéår för 24-åringen som stod för 15 mål och sex assist under säsongen.

Detta har nu lett till att Häcken har beslutat sig för att sälja Heintz till bulgariska CSKA Sofia.

– Heintz spelade merparten av 2021. Han gjorde en bra säsong men sen hårdnade konkurrensen. Nu har han varit utlånad till sin gamla klubb och där har han haft en otrolig säsong. Det blir kul för honom att komma ut igen och vi önskar honom all lycka till, säger sportchef Martin Ericsson.

ANNONS

Heintz: ”En fantastiskt fin tid”

Trots att säsongen 2021 blev tuff, då Häcken länge låg i botten av allsvenskan, och trots att han konkurrerades bort från klubben så är det inga negativa tongångar hos Heintz.

– Det var en fantastiskt fin tid under mitt första år i BK Häcken. Det är verkligen bra folk i och runt klubben och jag har bara bra saker att säga om BK Häcken. Jag är glad över att ha fått spela i BK Häcken under Andreas Alm och under Per-Mathias och jag har fått många nya vänner både i Häcken som klubb och i Göteborg som stad, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS