Häcken reste sig i dramatisk derbydrabbning

Häcken kom tillbaka från 0–2-underläge och fick med sig en poäng från första derbyt på Bravida arena.

ANNONS
|

Det var IFK Göteborg som började klart bäst, och tog också ledning på straff genom Emil Salomonsson efter en kvart. Häcken jobbade sig sedan in i matchen, men lyckades inte skapa de riktigt hela lägena.

I den andra halvleken kunde IFK Göteborg kontra in 2–0-målet genom Elias Omarsson.Något som gjorde Häckentränaren Peter Gerhardsson upprörd, då han ville haft frispark i situationen innan.

Häcken bytte in John Owoeri, som bara minuter senare reducerade genom ett drömskott i krysset. Och med 25 minuter kvar kunde Alhassan Kamara sätta kvitteringen med en stenhård vänster.

Häcken var laget som satte mest press i slutet av matchen, men några fler mål fick inte rekordpubliken på Bravida arena se i detta välspelade, fartfyllda derby.

ANNONS

Därmed behåller IFK sitt försprång på fyra poäng i tabellen.

Jörgen Lennartsson om matchen:

– Lite kluven såklart. Vi har 2-0-ledning, då är det inte ofta vi inte får tre poäng. Men vi visste att det skulle bli en svår match. Vi gjorde en väldigt bra start på matchen. Sedan kom Häcken tillbaka och i den andra är de bättre än oss. Vi har några lägen i omställningar där vi slarvar och det blev en böljande matchbild som vi kanske inte önskar.

Peter Gerhardsson:

– Jag är kluven man nummer två. En riktigt usel inledning av oss, men tre skott under första minuten. Vi ser väldigt vilsna ut, framför allt i vårt offensiva spel, inget tydligt djupledsspel. Efter 25 hittar vi något som liknar BK Häcken, vi har bättre fart och hittar chanser.

– I andra får vi en bra start – men åker på en omställning till 2-0. Sedan kommer vi tillbaka gör 1-2 och 2-2. Vi byter chanser och i en perfekt regisserad värld hade Nasiru Mohammed gjort 3-2 på slutet.Jag är besviken att vi släpper in två mål.

Mer text kommer.

ANNONS