Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Häcken nära värvning: "Inte långt ifrån sanningen"

BK Häcken är nära att värva den nigerianska yttermittfältaren Chisom Egbuchulam, 25. – Det är kanske inte så långt ifrån sanningen, säger sportchef Sonny Karlsson till GP.

Skadeproblem för Paulinho och att Demba Savage nyligen har lämnat klubben har gjort att det har uppstått luckor på yttermittfältspositionerna. Under en tid har därför BK Häcken varit på jakt efter en ny kantspelare. Enligt Fotbollskanalen är det den nigerianske yttern Chisom Egbuchulam, 24, som blir Häckens förstärkning. Sajten uppger att han bara ska vara detaljer ifrån en övergång till fjolårets allsvenska tia. 

– Det är kanske inte så långt ifrån sanningen, säger sportchef Sonny Karlsson om den eventuella övergången, till GP. 

Han fortsätter: 

– Jag har för vana att inte kommentera några spelare in eller ut innan det är klart. Det finns alltid en risk att det händer saker på vägen. Och det gäller i det här fallet också. Som sagt, det kanske finns en del sanning i detta, men jag vill inte kommentera det något mer än så. 

"Vill inte bli för få på kanterna"

Men sportchefen bekräftar att det är skadeproblemen för Paulinho och Demba Savages plötsliga avsked som gör gör att klubben är på jakt efter en ny yttermittfältare. 

– Vi har haft flera situationer som inte har varit tillfredsställande. Både Paulinhos skada och situationen med Demba Savages bekymmer har gjort att vi har blivit tvungna att titta på det här. Annars finns det en risk att vi har för få spelare på kanterna som kan hjälpa oss, och det vill vi inte.

Enligt Fotbollskanalen rör det sig om ett lån över säsongen med köpoption.