Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Häcken misslyckades att få hål på Elfsborg

En man mer i 55 minuter. Trots det lyckades Häcken inte få hål på Elfsborg utan får gå på sommarlov med en pinne med sig hem i bussen till Hisingen.

Häckens avslutning på vårsäsongen har definitivt gett en extra boost inför höstsäsongen. I torsdags säkrade cuptiteln efter segern i finalen mot AFC Eskilstuna. En seger som dessutom ger Häcken chansen att försöka kvala in till Europa League i sommar.

Något långvarigt firande blev det dock aldrig för Häcken.

För under söndagen var det dags att avsluta vårsäsongen på Borås Arena mot Elfsborg.

Då tvingades Andreas Alm möblera om i laget när både Alexander Faltsetas och Erik Friberg kastade in handdukarna och Rasmus Lindgren fick ta steget upp från backlinjen och göra Gustav Berggren sällskap.

Lägg till att Paulinho började på bänken och det var ett på förhand försvagat Häcken som Alm ställde på benen.

Väl på planen var det chansfattigt värre under den första halvleken.

Viktor Lundberg fick chansen efter en hörna men prickade famnen på Kevin Stuhr Ellegaard och Godswill Ekpolo var nära att göra självmål.

Rött kort för Elfsborg

Mer än så skapades inte under den första halvleken på Borås Arena. Men Gustav Henriksson lyckades dock samla på sig två gula kort och visades ut av domare Andreas Ekberg. Ett beslut som var allt annat än populärt i Borås-trakterna.

– Jag tror inte att Elfsborg är ett lag som tänker på sådant. De kör direkt och de kommer nog köra på som vanligt. Jag känner att jag är förbi och sen kommer armen ut och tacklar mig, säger Alexander Jeremejeff om utvisningen, och hur den skulle påverka matchen, till C More.

Den andra halvleken påminde väldigt mycket om den första. Med två lag som hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Daleho Irandust försökte, Pawel Cibicki likaså men ingen lyckades få dit bollen.

Häcken fick inte in bollen

För att bryta dödläget kom ett ganska väntat byte från Andreas Alm när Paulinho fick hoppa in istället för Mervan Celik.

Istället fick Daleho Irandust drömläget men helt ren sköt han över.

Trots att Häcken var en man mer i 55 minuter blev det inte mål den här söndagen. Och Andreas Alm och hans spelare får gå på sommarlov med en poäng i bussen hem till Göteborg.

Upp till serieledande Malmö är det sex poäng för Häcken när allsvenskan startar upp igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.