Häcken långt före IFK Göteborg i det allsvenska tipset

IFK Göteborg tippas trots klubbens storsatsning inför årets säsong inte som något topplag i allsvenskan när medias röster presenterades på tisdagen. Det gör däremot BK Häcken.

ANNONS
|

Inför allsvenskan 2020 tippades Malmö FF som seriesegrare. Ett favoritskap som skåningarna också kunde uppfylla.

Två av de stora överraskningarna jämfört med tipsen i fjol blev Varberg, som tippades sist men blev elva, och Elfsborg, som spåddes bli åtta, men landade tvåa.

Hur väl årets allsvenska ”experttips” faller ut återstår att se. I samband med tisdagens allsvenska upptaktsträff presenterades de i alla fall.

Inte särskilt överraskande tippas Malmö FF upprepa fjolårets bedrift och kamma hem ännu ett SM-guld till klubbens redan välfyllda prisskåp.

Som huvudutmanare till MFF pekas BK Häcken ut. Häcken, som i fjol slutade trea bakom Malmö och Elfsborg, har förstärkt laget med flera namnstarka profiler, däribland Martin Olsson och Alexander Jeremejeff, och gått till final i Svenska cupen.

ANNONS

Göteborgs andra herrallsvenska förening, IFK Göteborg, tippas av media först på åttondeplats, trots att klubben har förstärkt truppen med bland andra Marek Hamsik och Simon Thern. Dessutom ansluter ju hemvändarna Marcus Berg och Oscar Wendt i sommar.

I botten förväntas Varberg och Östersund tvingas lämna allsvenskan, medan Kalmar FF tros få kvala.

Så här tippar media allsvenskan 2021

1. Malmö FF

2. BK Häcken

3. Djurgårdens IF

4. Hammarby IF

5. IFK Norrköping

6. IF Elfsborg

7. AIK

8. IFK Göteborg

9. Örebro SK

10. Mjällby AIF

11. Degerfors IF

12. Halmstads BK

13. IK Sirius

---------------------

14. Kalmar FF

---------------------

15. Varbergs Bois

16. Östersunds FK

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS