Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Aiham Ousou och Kevin Yakob lånas ut av Häcken.  Bild: Bildbyrån
Aiham Ousou och Kevin Yakob lånas ut av Häcken. Bild: Bildbyrån

Häcken lånar ut Kevin Yakob och Aiham Ousou

BK Häcken lånar ut Kevin Yakob och Aiham Ousou till spel i lägre divisioner.
– Det handlar om att vi i det här läget inte har tillräckligt med matcher för dem, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Kevin Yakob, 19, och Aiham Ousou, 20, lånas ut av Häcken. Ousou kommer spela i superettan med AFC Eskilstuna och Yakob i division 1 med Utsikten.

Anledningen till utlåningarna är att U21-serien i år är inställd.

Häckens sportchef Sonny Karlsson säger till klubbens hemsida:

– Det handlar om att vi i det här läget inte har tillräckligt med matcher för dem. Och får man inte matcher så stannar man i utvecklingen. Det gäller framför allt för de unga spelarna.

Duon lånas ut året ut på så kallade ungdomslåneavtal vilket betyder att klubben kan ta tillbaka spelarna när de vill – och det kan Häcken utnyttja.

– Får vi skador i truppen så tar vi tillbaka dem på dagen. Avtalen sträcker sig året ut men det kan förändras, det är vi som styr, säger Sonny Karlsson.

Fortsätter träna med Häcken

Kevin Yakob, som är tillbaka på planen efter lång skadefrånvaro, kommer fortsätta träna med Häcken men spela matcher med sin ny klubb.

– Det viktigaste för mig är att få minuter så jag kan komma igång igen. Utsikten känns som ett bra ställe att komma till, de ligger i toppen och jag hoppas kunna hjälpa dem upp i superettan. Mitt främsta mål är att göra det så bra som möjligt där och visa att jag hör hemma här i Häcken, det är här jag vill spela, säger han till hemsidan.

Aiham Ousou om flytten till Eskilstuna:

– Jag är väldigt glad över att vi äntligen har hittat en klubb som jag tror passar mig. Det är en väldigt bra möjlighet för mig att få speltid och på det sättet fortsätta utveckla mitt spel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.