Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Häcken lånar in Julie Blakstad från Manchester City

Efter kallduschen i premiären förstärker BK Häcken FF truppen. Den norska talangen Julie Blakstad lånas in från Manchester City.
– Det här var en fin möjlighet för oss att ta in en spelare som är på en hög nivå, säger Häckens fotbollsansvarige Christian Lundström.

Damallsvenskan är igång och BK Häcken FF inledde med en missräkning Guldaspiranten och fjolårstvåan Häcken förlorade med 1–0 mot förra årets tabelltia Djurgården.

Inför omgång två förstärker Häcken nu truppen. Den norska landslagsmittfältaren Julie Blakstad, 21, lånas in från Manchester City. Lånet sträcker sig fram till sommarens VM.

– Julie är en spelare som vi följde på nära håll redan innan hon gick till Manchester City. Det är en mycket skicklig spelare en-mot-en, har bra avslut och är stark fysiskt. Det här var en fin möjlighet för oss att ta in en spelare som är på en hög nivå samtidigt som hon får chans att få mer speltid, säger Häckens fotbollsansvarige Christian Lundström till klubbens hemsida.

Julie Blakstad är fostrad i norska Ottestad och har därefter spelat i Fart och Rosenborg innan hon 2022 gick till Manchester City. Enligt Häcken var övergången den dyraste i norska Toppligans historia. På två säsongen har norskan gjort tre mål på 17 matcher för City i Women’s Super League.

Jagar speltid inför VM

Blakstad har gjort 27 landskamper för Norge och hoppas ta en plats i truppen till sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

– Att få vara med i VM betyder mycket för mig. Det är viktigt att få speltid inför mästerskapet och komma i form till turneringen. Att vi fick till den här lösningen känns väldigt bra, säger hon till Häckens hemsida.

Hon fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan bidra till att BK Häcken blir ett topplag i ligan. Sen ser jag att klubben har en hög potential. De har varit där uppe och spelat i Champions League, även om de missade det i år. Jag tror inte att nivåskillnaden blir så stor och det finns en väldigt hög professionalism i allt runtomkring klubben.

Häcken gästar Växjö på söndag klockan 15 i damallsvenskans andra omgång. Till den matchen är Blakstad dock inte med i truppen.

Häckens trupp mot Växjö

Jennifer Falk

Yoon Younggeul

Aivi Luik

Josefine Rybrink

Molly Johansson

Anna Sandberg

Elma Junttila Nelhage

Hanna Wijk

Ruby Grant

Dora Zeller

Rosa Kafaji

Elin Rubensson

Clarissa Larisey

Stine Larsen

Alexandra Hellekant

Marika Bergman Lundin

Alexandra Larsson

Anna Anvegård

LÄS OCKSÅ: En rätt bedrövlig allsvensk premiär

LÄS OCKSÅ: Guldkandidaten BK Häcken föll redan i premiären

LÄS OCKSÅ: Häcken och Djurgården markerade gemensamt

LÄS OCKSÅ: Lina Hurtig och Amanda Ilestedt saknas i landslagstruppen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.