Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Häcken kryssade: "Får se hur långt det räcker"

Häcken är lika nära – eller lika långt borta – från den där Europaplatsen. Måste-matchen borta mot värsta tredjeplatskonkurrenten Djurgården slutade 1–1. – Nu känns det lite som att direktplatsen till Europaspel försvann, säger Mathias Ranégie.

Egentligen är det inte mycket att säga om resultatet denna råkalla oktoberkväll. Tabellen ljuger ju aldrig, särskilt inte efter 28 omgångar. Det här var en härlig match mellan två bra och i grunden helt jämna lag och ett kryss känns helt logiskt.

– Det fanns delar av matchen när vi var bättre och delar när de var bättre. Vi hade chanser, de hade chanser. Det var två lag med varsin tydlig spelidé och ambitioner. Vi gjorde en bra match, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Det dröjde tills 36:e minuten innan matchens första riktiga målchans kom. Rasmus Lindgren inledde attacken med en svepande boll, som via Ahmed Yasin hamnade hos Paulinho. Brassen drog dit den i bortre hörnet med vänsterdojan.

Bara fem minuter senare kunde Djurgården kvittera. Jacob Une Larsson nickade in Kevin Walkers nickskarv på Kim Källströms hörna.

I andra öppnade matchen upp sig mer. Djurgården hade tre-fyra halvbra möjligheter, främst genom hete Magnus Eriksson.

Men det var Häcken som hade de bästa chanserna, åtminstone fram till tilläggstiden. Paulinho hade perfekt läge i 75:e minuten, men skottet gick rakt på Andreas Isaksson. I 83:e minuten var det Mathias Ranégie som hade en sylvass nick ur trängt läge – men Isaksson sträckte på sig och tippade bollen utanför stolpen.

LÄS OCKSÅ: Paulinho: "Jag vill stanna i Sverige"

– Det är riktigt svårt att göra mål på ”Isak”. Den satt vid stolproten – men det räckte tyvärr inte, säger ”Ragge”, och fortsätter med en suck:

– Och så fick jag ett gult kort, mitt tredje, och är avstängd nästa gång…

Djurgården hade sedan en riktigt bra möjlighet på övertid. Men inhopparen Badjis nick tog i ribban.

– Äh, det var ingen fara, säger Häckens målvakts Peter Abrahamsson och ler. Nej då, det var riktigt nära där, men vi kanske borde ha avgjort tidigare.

Känns Europaspel längre borta nu?

– Nej, avståndet är ju samma som före matchen – men visst, det är bara två omgångar kvar. Vi ska försöka göra vårt jobb, så får vi se hur långt det räcker.

Mikael Stahre:

– Det är en logisk allsvenska och vi är med och fajtas om toppositionerna och hamnar i bästa fall på topp tre. Det är acceptabelt med en poäng borta mot ett topplag och jag är nöjd med prestationen, men vi åkte hit för att vinna så helt nöjd kan jag inte vara. Samtidigt gäller det att vara insiktsfull och inte åka med i någon känslomässig hiss.