Häcken krossade Blåvitt i derbyt

Efter att Häcken körde över Blåvitt i derbyt och vann med 4–0 sjöng IFK-fansen på Jörgen Lennartssons avgång.

|

Matchen hettade till omgående efter en rejäl satsning från Abdul Razak på Nasiru Mohammed. Men Razak klarade sig undan gult kort från Martin Strömbergsson i ett par minuter – när kapade Daleho Irandust fick han syna det gula kortet.

Det skulle bli jobbigare än så för Blåvitt i derbyt på Bravida Arena. Mattias Bjärsmyr stod helt ohotad och skulle rensa undan ett inlägg men skickade istället bollen bakom Pontus Dahlberg.

Blåvitt hade chansen att kvittera ett par minuter senare men då räddade ribban Häcken från ett baklängesmål.

Istället kunde Nasiru Mohammed rulla in 2–0 efter fint förarbete av Daleho Irandust och Alhassan Kamara. Den sistnämnde duon skulle även vara inblandade i 3–0 när Irandust hittade fram till Kamara som iskallt satte dit bollen.

– Jag älskar det här, det är underbart att spela framför allihopa här, säger Daleho Irandust till C More.

Men innan den första halvleken var över fick Rasmus Lindgren syna det röda kortet från Strömbergsson efter en våldsam satsning på Sören Rieks.

– Det är en extremt olycklig match, där det studsar mot oss. Vi måste tro att vi kan vända det här, säger Jörgen Lennartsson till C More.

Men någon vändning blev det inte för Blåvitt som trots en man mer under hela den andra halvleken inte kunde överlista Peter Abrahamsson. Istället kunde Paulinho kontra in 4–0 för Häcken i slutet av matchen.

Segern för Häcken är lagets andra för säsongen och ger laget en rejäl skjuts i tabellen.

För Blåvitt är det desto tyngre. Laget står på endast en seger på de första sex omgångarna och halkar allt längre efter toppen.

I slutet av matchen sjöng delar av IFK-fansen på Jörgen Lennartssons avgång.