Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken kom tillbaka – Jeremejeff räddade poäng

Häcken kvitterade – men lyckades inte sno åt sig alla poäng mot Malmö. Därmed är man fortsatt efter skåningarna i tabellen.

Häcken tryckte på offensiv-knappen direkt, medan Malmö – som nyligen slog turkiska storlaget Besiktas – inledde mer avvaktande. Det gav ett par heta chanser direkt för hemmalaget, och både Daleho Irandust och Alexender Jeremejeff missade från nära håll. Båda framspelade av smarte Viktor Lundberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Malmö jobbade sig dock in i matchen, som blev allt jämnare ju längre den led. Lagen turades om att ha initiatovet och det syntes att det är två lag i bra form; endast målen fattades på Bravida arena.

LÄS MER: Så hittade Häcken superformen

Häcken, som jagar en av Europaplatserna, åkte sedan på en kalldusch i början av andra halvek när Romain Gall sköt två gånger om – och det andra skottet letade sig in vid Jonathan Rasheeds högra stolpe, trots att det knappast var hårt.

Underläge 0–1, alltså, men Häcken kom tillbaka.

LÄS MER: "Bestulet eller ej – Häcken närmar sig MFF"

Med 20 minuter kvar av matchen höll sig nämligen hemvändaren (från just Malmö) Alexander Jeremejeff framme på en hörna och dunkade från nära håll upp bollen i nättaket. Hans sjunde mål sedan återkomsten till Hisingen i somras.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Häcken mot Malmö FF

Sista kvarten blev intensiv och dramatisk, och dessutom med allt hetare känslor. Bland annat fick Häckenspelarna ett kollektivt utbrott när domaren blåste frispark till Häcken – trots att bollen gått fram till en fri Paulinho.

LÄS MER: Sportchefen: "Vi vill ju bli Malmö"

Och några fler mål fick inte de 5004 åskådarna på Bravida se, matchen slutade 1–1 och därmed är Häcken fortsatt en poäng efter Malmö och får fortsätta att jaga för att nå en Europa-plats.

LÄS MER: Alm nöjd med sitt Häckens "swagger"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.