Häcken körde över Linköping – bjöd på målfest i toppmötet

Häcken körde över Linköping i toppmötet. Samtidigt tappade Kristianstad poäng.
Det enda som inte gick Häckens väg var att Rosengård vann.
– Så länge det finns en teoretisk chans då går vi för det, säger Elin Rubensson.

ANNONS
|

Rosengård vann. Bortsett från det gick det mesta Häckens väg den här söndagen. Kristianstad fick bara en pinne och Linköping förlorade stort mot just Häcken som visade prov på enorm effektivitet i toppmötet.

Det började med att Elin Rubensson vallade in 1–0.

Därefter fortsatte det bara.

Josefine Rybrink utökade innan Pauline Hammarlund klev in i målprotokollet och vallade även hon in en boll.

– Jag fick lite yta och testade på ett skott där. Det var en skön styrning där, säger hon.

I den andra halvleken fick Anna Csiki öppet mål och satte dit fyran innan Elin Rubensson tog tillvara på en egen straffretur och skickade in 5–0.

ANNONS

– Jag känner mig i bra form. Jag har fått mycket kontinuitet nu och det är kul att poängen börjat att ramla in. Det är klart att det är skönt och viktigt för självförtroendet, säger Elin Rubensson.

Skönt att poängen trillar in? För du känns inte så stressad över det?

– Ja, det är klart att jag spelat så många år och vet vad jag kan och i vilken form jag är i och inte. Det är skönt att jag har börjat få lite utdelning nu.

Linköping fick in ett tröstmål men åkte alltså på en storförlust i toppmötet. Något som gör att Häcken nu är fyra med endast två poäng upp till både Linköping och Kristianstad som ligger trea och tvåa i tabellen.

Om det inte vore för svackan under våren hade det sett ganska bra ut för Häcken.

– Det är klart att man kommer att se tillbaka på den biten och det är surt ... det gör att vi sitter i det läget vi gör nu och inte riktigt är med i guldracet. Under hösten har vi ändå ryckt upp oss och satt hur vi vill spela mer och mer. Vi gjorde två bra prestationer mot PSG men räckte inte hela vägen vilket var surt det också, säger Pauline Hammarlund.

ANNONS

Elin Rubensson är tydlig att även om det är långt upp till Rosengård så är drömmen inte helt över. Inte så länge chansen finns att gå förbi.

– Vi fokuserar på våra egna matcher men så länge det finns en teoretisk chans att gå för det då gör vi det. Det handlar om att vi måste ta våra poäng. Sen vill vi ju spela i Europa och det är viktigt för oss spelare och för klubben. Det är de matcherna som är häftigast att spela, säger hon.

Pauline Hammarlund håller med sin lagkamrat.

– Vi är ju beroende av att det går dåligt för lagen framför oss. Vi måste nästan vinna alla matcher som är kvar för att vara med däruppe. Vårt fokus är att vinna våra matcher som är kvar och ta oss upp till någon av de tre topplaceringarna, säger hon och fortsätter:

– Det är som sagt så många resultat som måste gå vår väg och Rosengård känns väldigt starka.

Vad betyder den här storsegern mot en toppkonkurrent för er?

– Vi brukar ju faktiskt vinna stort mot just Linköping, konstigt nog. Vi har en sjuk målskillnad mot dem de senaste åren. Vi har vunnit stort i tre år i rad. Det här var en jätteprestation av oss. Framförallt sett till de senaste veckorna där vi haft extremt mycket mycket och tuffa matcher. Det var en väldigt bra prestation det här.

ANNONS

Så startade Häcken: 4–2–3–1

Jennifer Falk – Hanna Wijk, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Anna Sandberg – Elin Rubensson, Filippa Curmark – Anna Csiki (Marika Lundin, 67) , Anna Anvegård, Stine Larsen (Andrine Hegerberg, 67) – Pauline Hammarlund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS