Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Häcken körde över Dalkurd

Häcken fortsätter imponera i jakten på Europa. 5-0 borta mot Dalkurd utan skyttekungen Paulinho innebär att Hisingslaget nu är på tredjeplats, men med en match mer spelad än konkurrenterna i toppen.
– Vi har själva sagt att vi bör vinna resten för att ta en Europaplats, säger Andreas Alm efter matchen.

På Gavlevallen satt 202 i publiken och från himlen vräkte regn, hagel och snö ner. Det var minst sagt speciella förutsättningar för fotboll. Det var två lag i olika delar av tabellen men med samma behov av en trepoängare. Häcken i jakten på Europa och Dalkurd i hopp om att undvika kvalspel.

– Det blev en väldigt speciell match. En match där jag tycker att Dalkurd är rappare än oss i inledningen. Men sen gör Mervan (Celik) ett påpassligt mål och Alexander (Jeremejeff) utnyttjar tillfälligheter.

Skyttekungen Paulinho var avstängd inför matchen men saknades inte under många minuter. Fem minuter tog det innan hans ersättare, Mervan Celik, fick tag på bollen i straffområdet och kunde göra 1-0.

– Det kändes klockrent. Det är perfekt att han kommer in och gör mål. Just också att vi är effektiva och löper på de bollar som är nära deras mål, säger Alm.

LÄS MER: Så bra var Häcken-spelarna i krossen mot Dalkurd

Dalkurd gjorde ett försök att resa sig efter mardrömsstarten men tjugo minuter efter 1-0 bjöds Jeremejeff på ett gratismål. Van der Lei i Dalkurds mål slarvade på ett tillbakaspel och nickade bollen rakt på Jeremejeff som kunde göra 2-0 i öppet mål.

Lundberg utökade

Nästa mål kom bara fyra minuter senare. Adam Anderssons hörna letade sig fram till Viktor Lundberg och så hade Häcken gjort 3-0 på 30 minuter.

I andra halvlek gjorde Dalkurd ett försök att resa sig men Häcken hotades aldrig. Istället gjorde Jeremejeff 4-0 på en straff han själv skaffat fram.

LÄS MER: Succédebut för Yakob: "Jobbat för sen man var liten"

Häcken skulle få ytterligare ett glädjeämne att ta med sig hem. I den 82a minuten byttes Kevin Yakob in och bara tre minuter senare kunde han göra sitt första allsvenska mål i sin första allsvenska match. Målet innebar 5-0 som också blev matchens slutresultat.

"Vi bör vinna resten för att ta en Europaplats"

Resultatet innebär att Häcken tar sig upp på en tredjeplats i tabellen. Men med en match mer spelad än konkurrenterna om Europaplatserna.

– De poängen vi har nu räcker kanske till en sjätte plats. Vi har själva sagt att vi bör vinna resten för att ta en Europaplats annars lämnar vi det öppet säger Häckens tränare Andreas Alm efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.