1/4

Häcken hoppas på repris i finalen: ”Inga tvivel om det”

När Häcken och Hammarby möttes i damallsvenskan vann Hisingslaget. På tisdag hoppas de gulsvarta upprepa den bedriften när topplagen i allsvenskan möts i cupfinal.
– Vi åker dit för att vinna, det är inga tvivel om det, säger Julie Blakstad.

På tisdag spelas finalen i Svenska cupen. BK Häcken FF ställs mot Hammarby IF på Tele2 arena, och det gulsvarta laget från Hisingen kommer från en bra period. De toppar nämligen den allsvenska tabellen och har inte förlorat på de senaste tio matcherna.

Det märks av i laget, menar målvakten Jennifer Falk.

– Det är väldigt kul att spela fotboll nu. Jag hoppas att den positiva trenden kan ge oss självförtroende till finalen. Vi spelade jättebra mot Hammarby senast vi spelade mot varandra (1–0 till Häcken) och förhoppningsvis kommer vi kunna göra det nu igen, säger hon.

Falk har imponerat stort denna säsongen. Målvakten har hållit nollan i hela nio av elva allsvenska matcher.

– Det känns otippat, kan man säga. Det var inget som jag tänkte skulle hända på de här elva matcherna, säger hon om sin egna succé.

Julie Blakstad värvades till Häcken i slutet av mars. Nu ser hon fram emot den stundande finalen. Bild: FREDRIK AREMYR
Julie Blakstad värvades till Häcken i slutet av mars. Nu ser hon fram emot den stundande finalen. Bild: FREDRIK AREMYR

Julie Blakstad vågar sticka ut hakan

21-åriga Julie Blakstad, som kom till Häcken från Manchester City i slutet av mars, räds inte motståndarlaget och tror att hennes lag har stor chans på mästartiteln.

– Jag tror att vi kommer vinna. Vi är i bra form nu och har presterat bra, det handlar bara om att vi ska hålla i det. Vi åker dit för att vinna, det är inga tvivel om det, säger den norska stjärnan.

Hon är inställd på en tuff kamp.

– Hammarby är ett bra lag med en del bra spelare. De kommer ha mycket supportrar på plats som visar sitt stöd, men jag ser väldigt mycket fram emot det.

Hoppfulla besked – i dubbel bemärkelse

Inför den stundande finalen ger tränaren Robert Vilahamn hoppfulla besked. Två landslagsmeriterade nyckelspelare kan vara tillbaka på planen.

– Både Elin Rubensson och Anna Anvegård går en kamp mot klockan. Spel i cupfinalen skulle kunna vara möjligt. Men det är vad det är med småskador, det är svårt att uppskatta. Jag har en förhoppning att båda två kan vara med i truppen, men hur det blir får tiden utvisa.

Både Rubensson och Anvegård var med på planen när laget på söndagen gjorde sin sista träning på Bravida arena inför avfärd till Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Häckens drag inför cupfinalen: Hammarby-ramsor på Bravida arena

LÄS OCKSÅ: Filippa Curmark blev stor matchhjälte i comebacken

LÄS OCKSÅ: Häckens förlustfria svit – hela 10 matcher

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.