Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Lundberg.  Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Viktor Lundberg. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Häcken fortsatt med i toppstriden efter ny seger

BK Häcken vann med 1-2 på bortaplan när nyförvärvet Gustaf Nilsson debuterade i gulsvart tröja.
– Det blev en känslomässigt väldigt välkommen seger, säger Andreas Alm.

Tre poäng och fortsatt häng i toppstriden stod på spel för Häcken inför mötet mot Örebro på bortaplan. Ett Örebro som Häcken inte hade några större problem att besegra i senaste mötet på Bravida då slutsiffran visade 3-0 till Häcken. Söndagens match slutade även den med en seger. 1-2 och tre poäng till Hisingen.

Häcken som hade både ytterbacken Goodswill Ekpolo och anfallaren Paulinho avstängda startade matchen med nyförvärvet Gustaf Nilsson på plan. Nilsson som blev klar som Jeremejeffs ersättare tidigare i veckan kastades in i hetluften direkt.

– Det är ingen hemlighet att när en spelare som varit startspelare lämnar och man ska in direkt och spela och ersätta med ny spelare så är det så himla mycket enklare om man vinner matcherna samtidigt. Det blev en känslomässigt väldigt välkommen seger, säger Alm.

Efter att Häcken tagit tag i spelet inledningsvis skapade man efter tio minuter matchens första riktiga målchans när Yasin tar sig in i straffområdet och får iväg ett bra skott från höger men Örebros Oskar Jansson räddar i målet.

Örebro kom till söndagens match i bra målform med elva gjorda mål de senaste fyra matcherna, men det är Häcken som tar taget om matchen och startar starkt offensivt första kvarten. Det skulle dröja dryga 30 minuter innan Örebro fick sitt första riktiga målchans då Jake Larsson på frispark spelade in till Bertilsson som får i väg ett skott på volley men som går utanför målet.

Kort därefter kunde Häcken ta ledningen i matchen genom Adam Anderssons hörna som nickas i mål av Joona Toivio. En inte så hård men välplacerad nick som ger Häcken 0-1.

– Ja den gick in. Gustaf är ju nästan två meter så då måste dom plocka bort honom och då är det klart att det finns andra runt omkring som får mer utrymme och som kan gå lite friare och det är bra.

Reslutat i halvlek var 0-1 till Häcken.

Spännande sista minuter

Även i andra halvlek var det Häcken som inledningsvis tog tag i spelet och Örebros farligaste målchans förblev länge den av Jake Larsson och Bertilsson i den 30e matchminuten.

En timme in i matchen krockade Gustaf Nilsson och Michael Almebäck och Häckens nyförvärv klev kort därefter av plan. In klev Kwame Kizito som kort därefter fick ett mycket bra läge att utöka Häckens ledning men Örebros Oscar Jansson stod för ännu en fin räddning.

– Krocken var ingen fara, han hade lätt kunnat spela vidare. Jag la in bytet där för att använda både Gustaf och Kwami. De har lite olika kvaliteter så jag tycker det var passande för Kwami. Bytet hade jag gjort oavsett, säger Alm.

Häckens andra mål kom efter cirka 30 spelade minuter i andra halvlek då just Kwami Kizito spelade fram till Viktor Lundberg som kunde sätta dit 0-2.

– Det var en fin passning av Kwami Kizito och så får jag en bra träff och den går in så det var kul, säger Viktor Lundberg.

Lundberg som även gjorde mål i matchen mot Sirius fick nu avgöra matchen med sitt andra mål i årets allsvenskan.

– Det har känts bra en längre tid så det är kul att det blir lite mål och att man kan visa framfötterna, säger han.

Där och då verkade matchen vara klar, men Örebro växlade upp och gjorde matchens sista minuter spännande genom ett reduceringsmål av Agon Mehmeti. I och med reduceringsmålet fick Häckens Peter Abrahamsson gult kort då han försökte stoppa Mehmeti när han skulle hämta bollen i målet. Häcken lyckades hålla igen och matchen slutade 1-2 till bortalaget som därmed hänger på i toppstriden.

– De skapar inga riktiga lägen, publiken vaknar till och känner att det kanske kan bli en poäng och det blir någon form av desperation i luften som också påverkar oss. Men det kändes som att det var ganska lugnt, säger Alm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.