Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Häcken första förlust – tappade ledning

Det var en match med två ansikten mellan Häcken och Norrköping. Första halvlek dominerades av hemmalaget – som ledde med 1–0 i paus. I andra halvlek var det Peking som var bäst – och också vann välförtjänt med 2–1.

Häckens första förlust i årets allsvenska är, till skillnad från våren, kommen. Trots en lovande matchstart mot Norrköping missade Mikael Stahres gäng att kliva upp i provisorisk serieledning sedan Peking vänt fullständigt på steken på Bravida arena. Det var det få som trodde efter 45 köldfyllda minuter.

Med en offensiv fyra med väldigt få övermän i allsvenskan kändes det farligt varje gång hemmalaget närmade sig Michael Langer i östgötarnas mål i inledningen.

Mängder av bollar sögs upp av Fotbollsveriges bredaste bröstkorg som tillhör Alhassan Kamara och i nästa skede serverade Farneruds fötter mackor både till höger (Nasiru Mohammed) och vänster (Paulinho).

Det var också Kamaras bröst som låg bakom Häckens ledningsmål. Paulinho snappade upp en boll till vänster om straffområdet, lyfte in bollen mot Kamara som bröstade ner till sig själv. Ett snabbt väggspel med Nasiru Mohammed senare var 1–0 ett faktum. Kamara firade säsongens andra mål med att ro nere vid hörnflaggan.

Kombinationsspel i målområdet hör inte till vanligheterna i allsvenskan, men så var inte det här en vanlig serielunksmatch heller. Det var propaganda för svensk fotboll, som gjort propaganda-experter som Vladimir Putin och Storebror nöjda.

Trots iskyliga vindar bjöd spelarna på värmande insatser. Smällande närkamper, sjungande långskott, svettiga räddningar och skällande tränare. Den först halvleken var as-good-as-it-gets på en svensk fotbollsplan i april.

Andra akten började lika publikfriande. Men den här gången var det framförallt gästerna som stod för underhållningen. Att ha många bolltrillande offensiva pjäser kostar givetvis någoting för Häcken – centimeter vid defensiva fasta situationer till exempel.

Det märktes på den hörna Niklas Bärkroth slog mot bortre stolpen efter 52 minuter. Där dök Linus Wahlqvist upp och slog bollen tillbaka in mot målet. Jon Gudni Fjoluson nådde högst i duellen med Rasmus Lindgren och nickade in kvitteringen.

Det märktes också när Linus Wahlqvist, återigen, slog ett inlägg från höger. Denna gång var det Sebastian Andersson som stötte bollen i mål med hjässan bakom Christoffer Källqvist.

Två höjddueller där Häcken inte räckte till.

Med det var matchen omvänd.

Norrköping hade ledningen, självförtroendet och bollen. Men med bara sekunder var Kamara två gånger om nära att få dit en kvittering. Ena gången var hans skott för högt, den andra hann en Peking-fot emellan. Också Gustav Berggen hade en lysande möjlighet att rädda poäng åt Häcken innan Al-Hakim blåste för full tid. 

Det blev inga fler mål och däremed inte heller några poäng för Häcken. Årets första förlust gjorde denna kylslagna eftermiddag än kallare för folket på Hisingen.