Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Söderlund och hans Häcken föll tungt. Bild: JESPER ZERMAN
Alexander Söderlund och hans Häcken föll tungt. Bild: JESPER ZERMAN

Häcken förlorade mot Djurgården efter dubbla skador

Häcken fortsätter att ha förtvivlat svårt att vinna på bortaplan. Under lördagen fick man se sig besegrade av Djurgården med 3–1 i Stockholm.
– Det är tre ganska tydliga situationer där vi inte räcker till, säger tränare Andreas Alm om de insläppta målen.

Fyran mot femman, Djurgården mot Häcken.

Det var vad som serverades under lördagens hetaste match.

Tydlig betoning på het, då temperaturen i Stockholm mätte hela 26 grader vid avsparkstid.

Det var Häcken som fick det hetast om öronen, medan Djurgården plockade hem alla poäng.

– Jag upplever det som att målen väldigt mycket sätter rytmen i matchen. Det gör de väl alltid. Vi startar väldigt bra, och sen bjuder vi på ett mål, säger tränare Andreas Alm.

Målet Alm pratar om kom efter 20 minuter.

Anfallet började med ett svagt inkast från Leonard Zuta. Aslak Witry fick bollen, och slog in ett inlägg som såg ut att sakta studsa till Peter Abrahamsson. Joona Toivio försökte täcka hem bollen, men den var lite FÖR långsam.

Bollen gick då istället till Haris Radetinac. Räddning av Abrahamsson. Returen gick dock till Holmberg, som lyckades få bollen mellan benen på Godswill Ekpolo och in i mål.

1–0.

Första perioden av matchen blev olycklig för Häcken.

Med drygt tio minuter spelade uppstod en situation där Ali Youssef och Patrik Wålemark kunde inte komma överens om vem som skulle ta bollen. De knäade olyckligt ihop, och smällen tog så illa på Youssef att han tvingades utgå efter 17 minuter. In kom då Jasse Tuominen.

Efter en halvtimme var olyckan framme igen.

Abrahamsson verkade även han skada knät vid situationen där Djurgården gjorde 1–0. Efter 30 minuter fick han också kasta in handduken.

Jonathan Rasheed kom in.

– Jag tycker inte att det ska påverka matchbilden så mycket. Det är kanske att rytmen blir lite annorlunda. Ett byte på vår målvakt är inte så mycket spelrytm, och ett byte på en ytterspelare ska inte heller vara en stor grej. Vi gjorde ju målet efter att Ali gick ut, så vi hittade rytmen igen i alla fall, säger Alm.

Ja, de gjorde det.

Under ett mönsteranfall sågade sig Häcken igenom Djurgården efter 33 minuter.

Bollen hamnade hos Godswill Ekpolo, som hittade Wålemark i mitten.

Med ett välplacerat avslut hittade han kvitteringen.

Välbehövligt för Häcken efter mardrömsstarten.

Mardrömmen fortsatte dock.

I halvlekens tredje tilläggsminut lade Holmberg över bollen på sin vänsterfot några meter utanför straffområdet. Därifrån pangade han in 2–1 bakom en chanslös Rasheed. Ett klassmål.

Sedan halvtidspaus.

Bara två minuter efter vilan kom också 3–1 för Djurgården.

Efter en frispark hamnade bollen hos Erik Berg, som klackade bollen mellan benen på sig själv, och in i mål.

– Man ser på det första målet att vi gör ett misstag, en kommunikationsmiss. Andra målet släpper vi till en yta centralt därifrån han får skjuta. Sen är det en fast situation där vi till slut inte lyckas hejda de från att göra mål. Det är tre ganska tydliga situationer där vi inte räcker till. De glimtarna tycker jag är tydliga. Jag tycker även att vi har perioder där vi är bra, men det är inte så viktigt som att göra mål, säger Alm.

Nej, Häcken gjorde inga fler mål.

Detta trots att Wålemark träffade stolpen, och Irandust träffade ribban.

– Tiden mellan andra och tredje målet i matchtid är väldigt kort. Efter det känns det som de har möjlighet att spela på ett annat sätt. Vi tappar lite fart och kraft i det som vi gör, säger Alm.

Till sist blev det en förlust med 3–1 för Häcken på Tele2 Arena.

En ny bortaförlust, och två nya skador.

Fakta: Så startade BK Häcken

(4–2–3–1): Peter Abrahamsson (Jonathan Rasheed, 30) – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta – Gustav Berggren, Daleho Irandust (Viktor Lundberg, 80) – Patrik Wålemark (Adnan Maric, 80), Ali Youssef (Jasse Tuominen, 17), Leo Bengtsson – Alexander Söderlund (Gustaf Nilsson, 80)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.