Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häcken förlänger med mittfältskuggen

Han kom till Häcken inför säsongen 2017 och blir klubben trogen även i fortsättningen. Alexander Faltsetas, 32, har förlängt sitt avtal med Hisingsklubben.
– Jag känner mig omtyckt i klubben och har fått mycket kärlek från supportrarna så det här känns väldigt bra, säger Faltsetas.

BK Häcken fortsätter med sitt truppbygge inför 2020. Försvararen Tobias Carlsson och yttern Patrik Wålemark har sedan tidigare hämtats in från Varberg respektive Qviding.

Nu står det också klart att Alexander Faltsetas, som har varit i klubben sedan 2017, blir Häcken fortsatt trogen.

Mittfältaren har kritat på ett nytt avtal som löper över säsongen 2021. Det meddelar Häcken på sin hemsida under tisdagen.

– Redan när jag skrev på första gången sade jag att jag tror att BK Häcken har något stort på gång och jag vill gärna fortsätta vara med på den resan. Vi som klubb tar steg varje år och när Sonny ville förlänga och klubben visade att de verkligen vill ha kvar mig så gjorde det mig trygg i mitt beslut. Hisingen är hemma nu, säger han till klubbens hemsida.

Faltsetas har ofta varit ett givet inslag på det centrala mittfältet under sina år i gulsvart, även om han under hösten konkurrerades ut av Gustav Berggren.

"Känner mig inte gammal"

Det var dock inget som hindrade honom från att skriva på nytt kontrakt.

– Jag vet min kapacitet och vad jag har bidragit med till laget så det är bara att elda på, nästa år är en ny säsong. Jag är hungrig och är inte nöjd med att inte spela och jag har en bra vilja och mentalitet att jobba dit jag vill komma. Jag känner mig inte gammal trots att jag är 32 år, utan kroppen känns väldigt bra så det gäller att göra en bra försäsong och så får vi se vad som händer.

Sportchef Sonny Karlsson är belåten över att Faltsetas, som utöver Häcken också har representerat Gefle, Djurgården och IFK Göteborg i allsvenskan, stannar kvar.

– Han är en fantastisk spelare på alla nivåer, i omklädningsrummet och ute på plan. Det är en grym kille som alla lag vill ha. Han ger alltid allt på alla matcher och träningar, säger Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.