Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken förlänger med Ackermann

BK Häcken förläger kontraktet med supertalangen Kevin Ackermann. 16-åringen gick nyss ut nian men har redan fått storklubbarnas ögon på sig. – Det känns otroligt bra och spännande, säger Kevin Ackermann till BK Häckens hemsida.

Han har setts som en av Sveriges hetaste fotbollstalanger i flera år, och fick de europeiska storklubbarnas ögon på sig redan som tolvåring.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sedan dess har det ryktats friskt om BK Häckens Kevin Ackermann, som är född 2001 och fortfarande väntar på att få göra allsvensk debut.

LÄS OCKSÅ: Tolv år – och redan på väg ut i världen

LÄS OCKSÅ: Kevin, 15, tar med sig läxorna på lägret: "Vi får se hur det går"

Nu står det klart att 16-åringen väljer att förlänga kontraktet med Häcken i stället för att flytta utomlands direkt. Ackermann har skrivit på ett a-lagskontrakt över 2021.

– Det känns otroligt bra och spännande. BK Häcken är en bra förening där man får möjligheten. En bra förening, med bra spelare och det ger bra möjligheter att utvecklas, säger Kevin Ackermann till BK Häckens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Här är de största talangerna i Allsvenskan 2017

 Ackermann, som också är lagkapten i det svenska U16-landslaget, blir den första spelaren född på 2000-talet att lyftas upp till BK Häckens a-lag. Och föreningen är glada att få behålla sin guldklimp.

– Jag tror att Kevin mår jättebra med oss och eftersom han är en talang som många klubbar varit ute efter är vi glada över att han vill vara i BK Häcken så länge. Vi är ödmjuka i det – att vi tilltalar bra, unga spelare, säger sportchef Sonny Karlsson.