Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Häcken dubbelvärvar - två profiler klara

Mathias Ranegie vann skytteligan i Häcken. Nu kan GP avslöja att han är klar för en återkomst i klubben. – Jag kommenterar inte spelare ut eller in, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Han slog igenom med dunder och brak i Gais 2011. Då blev det hela 14 mål i allsvenskan för Mervan Celik som därefter hade en ganska misslyckad säsong i Glasgow Rangers innan det blev Gais igen.
Efter spel i italienska Pescara har han tillbringat de fem senaste säsongerna i Turkiet hos klubbarna Genclerbirligi och nu senast i Akhisar Belediye. På de två senaste säsongerna har det dock bara blivit tolv matcher för Celik.

Sedan en tid tillbaka är han kontraktslös efter att hans kontrakt med Akhisar löpte ut i somras. För att nu få fart på karriären igen har han vänt blickarna mot Sverige. Enligt uppgifter till GP är han klar för en återkomst till Göteborg – dock inte i Gais utan i Häcken som han representerat tidigare i sin karriär, något som Fotbollskanalen var först med att rapportera.

Även anfallaren Mathias Ranégie ska vara klar för Häcken, även han kontraktslös nu. För honom blir det en återkomst till klubben som han representerade under tre säsonger 2009-2011 där han sista säsongen smällde in 18 mål innan Malmö FF blev nästa klubbadress.

När GP når Häckens sportchef Sonny Karlsson är han fåordig om uppgifterna. 
– Jag kommenterar inte spelare ut eller in, oavsett om det skulle vara rätt eller fel. När något är färdigt och vi har något att berätta så berättar vi det. Vi har ju varit officiella med att vi tittat på offensiva spelare, så det är vad vi gör, säger han.