Häcken bröt segerlösa sviten: "Vi vinner välförtjänt"

|

Häcken utan långtidsskadade Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas kom till Sundsvall med hopp om att i den tredje allsvenska omgången få göra klubbens första mål i allsvenskan 2017 och målsättningen att bärga sin första trepoängare.

Men inledningsvis såg det segt ut. Både från Mikael Stahres lag och hemmalaget. Under matchens första 20 minuter var målchanserna lätträknade. Om det var händelsefattigt inledningsvis var det tvärtom under den första halvlekens 25 sista minuter.

I den 21:a minuten fick Alexander Farnerud bollen en bit in på offensiv planhalva. Efter några snabba steg framåt avlossade sedan mittfältskuggen en projektil som satt otagbart bakom Tommy Naurin.

– Jag var hyfsat ensam och tänkte bara klippa till, säger Farnerud om fullträffen till C More.

Paulinho brände straff

Och efter drömmålet blev det ordentlig fart på tillställningen. Knappa fem minuter senare var det Alhassan Kamaras tur att skriva in sig i målprotokollet. Måltjuven som inte lyckats hitta nätet under allsvenskans två första omgångar höll sig framme och tryckte in 0-2 efter fint förarbete av Egzon Binaku på vänsterkanten.

Innan paus kunde det så också ha blivit 0-3 för göteborgarna. Alexander Farnerud fixade i närkamp med Markus Danielson straff. Paulinho tog hand om elvameterssparken - men brassen slog den inte bättre än att Tommy Naurin kunde rädda och hålla liv i matchen.

Drömmål av Sundsvall

Efter paus fanns det möjligheter åt båda håll. Sundsvall satsade framåt och Häcken bjöds på flera omställningar. Paulinho var nära att utnyttja en kontring - men teknikerns avslut satt klockrent i ribbans underkant.

Dessförinnan hade "Giffarna" skapat ordentlig nerv i matchen. Emil Wahlström nickade undan en boll som Kristinn Freyr Sigurdsson tog ner på bröstet, innan hanavlossade en tung volleykanon som satt i Christoffer Källqvists högra kryss. "Krickans" och Häckens förstainsläppta mål i allsvenskan 2017. Målvaktens nolla höll i nästan 240 minuter innan sviten sprack.

Under slutdelen av matchen forcerade hemmalaget för en kvittering, men Häcken kunde hålla undan och bärga klubbens första trepoängare i allsvenskan den här säsongen.

– Jag tycker vi gör en kontrollerad och bra insats, säger Mikael Stahre efter sin första allsvenska seger som Häcken-tränaren.