Häcken avgjorde mötet med Kif Örebro på 87 sekunder

Häcken avgjorde mötet med Kif Örebro på 87 sekunder.
Stor segerfixare blev Rosa Kafaji med ett drömmål direkt från hörnflaggan.
– Det var inte meningen – men det var inte så dumt, säger hon.

ANNONS
|

I den sjätte minuten gick Rosa Kajafi runt fint och serverade Julie Blakstad öppet mål med en yttersida. I höjd med straffpunkten drog det norska Manchester City-lånet till på ett tillslag – och träffade ribban.

Detta satte tonen för mötet med Kif Örebro i allsvenskans sjätte omgång – för Häckens övertag var fullkomligt redan från start.

De få anfall som Örebro försökte gå till kom sällan särskilt långt, redan på mitten av planen käkade Häcken upp sin motståndare. Höga bollvinster resulterade inte sällan i att framlöpande ytterbackar i form av Anna Sandberg och Hanna Wijk skördade stora framgångar längs med kanterna. Just så började anfallet som slutade med Blakstads ribbträff.

ANNONS

Kafaji var också ständigt spelbar medan Anna Anvegård centrerade från vänsterkanten. Körde Häcken fast kunde man också spela den längre bollen på en djupledslöpande Clarissa Larisey. Vid just ett sådant tillfälle sköt anfallaren utanför i ett fritt läge ett par meter utanför straffområdet.

Slog till – på första hörnan i Häcken

Problemet var bara det att bolluslingen inte tycktes vilja leta sig in i nät, detta trots att Häcken slog läger runt Örebros straffområde.

När Häcken inte lyckades kapitalisera på sin pigga start var det som att energin ebbade ut, den sista tiominutaren kändes mer frustrerad än sprudlande. Därför fick vi ta halvtidspaus med 0–0 på resultattavlan – sedan lossnade allt för Häcken.

Det hela inleddes med att Kafaji tog hand om en hörna från vänster sju minuter in i halvleken. Från flaggan drog hon iväg en skruvad boll som letade sig hela vägen in i mål.

Det var smart, påhittigt och läckert – det var 1–0 i protokollet.

Men var det meningen?

– Jag tänkte bara att jag skulle lägga in den. Sedan hoppades jag på att någon skulle röra den in i mål, erkänner Kafaji och fortsätter:

– Det var inte meningen – men att den gick in var inte så dumt!

Faktum är att hörnan var den första hon slagit i Häcken-tröjan.

ANNONS

– Jag hoppas att jag får fortsatt förtroende! Förhoppningsvis tyckte ”Robban” (Robert Vilahamn, tränare) att det var någonting att ha.

Två mål på 87 sekunder

Sedan dröjde det bara 87 sekunder innan bollen letade sig in igen. En halvminut efter avspark vann Kafaji bollen starkt och spelade den vidare till Anvegård. Anvegård drev bollen framåt och gjorde en snabb sidledsförflyttning i höjd med straffområdet. Därifrån pangade hon in 2–0.

– Vi har otroliga spelare. Vi hade momentum och hon gjorde ett jättefint mål, hyllar Kafaji.

Det var det Häcken hade väntat på – det var också det som avgjorde matchen.

För visst hade Häcken bud på mer, bland annat via ett ribbskott från Marika Bergman Lundin, men i stället för att gå stenhårt för trean slog man av på takten. 2–0 fick räcka i segern som innebär att Häcken är ny tabelltvåa.

– Det var en bra match. Vi kom ut med mer energi i andra och avgjorde när de blev trötta. Den får godkänt, säger Kafaji.

Tabelltoppande Hammarby vann parallellt med hela 8–0 mot IFK Kalmar. På måndag kommer laget till Bravida arena i vad som väntas bli en stekhet seriefinal.

– Det kommer bli en jätterolig match! Hammarby är duktiga – men det är vi också, säger Falk.

ANNONS

För Kafaji, som spelat i AIK i sju år, blir mötet extra speciellt.

– Det finns någonting i en som är emot ”Bajen” och Djurgården. Jag ser fram emot det, säger hon.

Så startade Häcken

(4–2–3–1): Jennifer Falk – Hanna Wijk (Molly Johansson, 88), Aivi Luik, Josefine Rybrink, Anna Sandberg – Elin Rubensson (Ruby Grant, 64), Marika Bergman Lundin – Julie Blakstad (Dora Zeller, 72), Rosa Kafaji (Alexandra Larsson, 88), Anna Anvegård – Clarissa Larisey (Alexandra Hellekant, 64)

LÄS MER:Anna Anvegård har fått kliva fram i Stine Larsens frånvaro

LÄS MER:Häckens lagkapten Josefine Rybrink om den förändrade maktbalansen i svensk damfotboll

LÄS MER:Häcken bröt Norrköpings obesegrade svit – tog fjärde raka segern

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS