Här slog Hanna Glas alla i Champions League

Svenska landslagsstjärnan Hanna Glas sprang mest av alla i Champions League förra året – både herrar och damer inräknat.
– Jag är själv lite emot att jämföra damer och herrar men det är lite kul ibland, säger Glas till Sportbladet.

ANNONS

Hanna Glas är en given del i både svenska landslaget och klubblaget Bayern München. Med det tyska laget nådde hon kvartsfinal i Champions League förra säsongen och när den nya säsongen inletts presenterar Uefa statistik från den föregående.

På en parameter toppar Hanna Glas. Hon är den spelare som sprang längst i matcherna. både dam- och herrspelarna inräknade, det skriver Sportbladet.

– Sjukt häftigt, säger Glas till Sportbladet.

Hanna Glas sprang i genomsnitt 12,89 kilometer per match. Hon toppar listan framför Sheriffs Sébastien Thill.

– Jag är själv lite emot att jämföra damer och herrar men det är lite kul ibland i sådana här situationer att kunna göra det, säger Glas.

ANNONS

Högerbacken menar att hennes position bidrar till att hon hamnar högt på listan.

– Jag arbetar alltid hårt och försöker göra mitt bästa. Det är också en sådan position där man kan springa på ganska mycket.

LÄS MER:Hanna Wijk till landslaget – för att nå VM 2023?

LÄS MER:Dokument: Det här var Sveriges fotbolls-EM

LÄS MER:Lindahl petas – men fortfarande VM-aktuell

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS