Här dyker Anton Blidh upp som bårbärare – på Häckens match

Till vardags lirar Anton Blidh NHL-hockey med Boston Bruins. Under lördagen svidade 25-åringen om – och agerade bårbärare hos BK Häcken.
– Jag hade inget bättre för mig så jag tänkte: ”Varför inte gå och kolla lite allsvensk fotboll?”, säger han. Håller på IFK Göteborg: ”Ingen bra situation”

ANNONS
|

Coronatider kräver speciella lösningar. Inte minst vad gäller personal på plats under de allsvenska fotbollsmatcherna.

Tidigare har det rapporterats om hur den forne BK Häcken-spelaren Peter Friberg, också pappa till Erik, har agerat bårbärare under de gulsvartas hemmamatcher.

När BK Häcken ställdes mot Mjällby AIF under lördagen fick Friberg sällskap av ett annat välkänt namn. Anton Blidh.

Den svenske ishockeyspelare, som fostrades i Frölunda men numera tillhör NHL-klubben Boston Bruins, syntes sitta redo intill båren.

Efter matchen förklarade han varför.

– Min sambos pappa (Kjell-Ove Johansson) är materialare i A-laget. Hennes bror är bårbärare här nu. Jag hade inget bättre för mig så jag tänkte: ”Varför inte gå och kolla lite allsvensk fotboll?”.

ANNONS

Det var inte så att det saknades någon och att du fick en fråga?

– Nej, det var mer att jag sa att jag var tillgänglig om de behövde någon.

Nu undrar ni kanske om Anton Blidh är BK Häcken-supporter? Om Kjell-Ove Johansson har lyckats locka över honom till den gulsvarta sidan?

Icke. Anton Blidh håller på IFK Göteborg.

– Det var inte så dåligt att hjälpa Häcken ändå. Jag gillar ju fotboll, så varför inte?

Det var ingen som frågade om dina klubbsympatier inför matchen?

– De vet nog om det! Jag har spelat lite padel med dem, Sonny (Karlsson, sportchef) bland annat.

Vad säger du om IFK Göteborgs läge just nu?

– Det är klart att det inte är en rolig situation. Man hör inte så mycket heller, man skulle vilja att någon går ut och säger vad det är som försiggår. Antingen har de stenkoll på det själva ... Men det är klart att det inte är en bra situation. Man vill inte spela superettan precis.

Mötet mellan BK Häcken och Mjällby AIF slutade 2–2. Anton Blidh slapp agera. Det var ingen spelare som behövde köras ut på båren.

– Jag är ganska nöjd med det! Haha!

ANNONS

Hur ska du snacka in dig på nästa Blåvitt-match då?

– Jag vet inte. Jag fick ju inte visa upp mig i dag så de har ju inte sett mina kvaliteter ... Men jag är free agent så det är bara höra av sig!

Vad gäller den egna ishockeykarriären så tillhör Anton Blidh, som sagt, Boston Bruins. Kontraktet löper över ett år till.

När är det sagt att du ska åka över?

– Jag vet inte. Jag har inte hört så mycket. Det var snack om januari, men det har varit ganska tyst nu.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS