Här är spelarna som lämnar Örgryte

Arbetet med säsongen 2018 är över – arbetet med säsongen 2019 tar vid. För Örgrytes del kommer det innebära flera förändringar i spelartruppen. Bland annat försvinner fem spelare.

ANNONS
|

Örgryte avslutade superettan-säsongen 2018 med att 4–0-besegra Landskrona hemma på Gamla Ullevi. Ett fint slut på en fin säsong.

LÄS MER:Örgryte IS körde över Landskrona BoIS

Snart tar arbetet inför nästa säsong fart på allvar. En ny spelartrupp ska formas.

Vad gäller nyförvärv så har klubben kopplats ihop med Victor Sköld. Enligt GT är anfallaren till och med klar för Sällskapet.

Till samma tidning berättar Daniel Sliper nu att han har gjort sin sista match för Örgryte.

– Vi flyttar upp till Stockholmstrakten och jag fortsätter lira där uppe. Jag hoppas att det blir i superettan, men man vet aldrig vad som dyker upp. Jag tycker att jag håller på den här nivån, är i bra form och har knappt varit skadad. Det är kul att spela fotboll helt enkelt, säger han.

ANNONS

Fem spelare lämnar Sällskapet

31-åringen är inte ensam om att lämna klubben.

Enligt uppgifter till GP talar det mesta för att även Jesper Jörnvik, Dida Rashidi, Lars Fuhre och Gabriel Altemark Vanneryr kommer kliva vidare till nya äventyr.

LÄS MER:550 mil i buss - för två spelminuter

De tre sistnämnda spelarna anslöt till klubben i somras, de skrev på halvårskontrakt med option över 2019 då. De där optionerna kommer inte att utnyttjas, erfar GP.

Sliper, Jörnvik, Rashidi, Fuhre och Altemark Vanneryr har alla haft svårt att få speltid i Örgryte under säsongen. Av de fem spelarna har Sliper startat flest matcher, åtta stycken.

Övriga spelare som sitter på utgående Öis-kontrakt är Jacob Ericsson, Allan Mohideen och Diego Montiel. Den sistnämnde jagas av allsvenska och utländska klubbar och är, enligt uppgifter till GP, av allt att döma förlorad för Örgryte.

GP söker klubbchef Niklas Allbäck och huvudtränaren Thomas Askebrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS