Ali Youssef satt på läktaren med kryckor under matchen mot Elfsborg
Ali Youssef satt på läktaren med kryckor under matchen mot Elfsborg Bild: Johan Borehed

Häckentalang borta resten av säsongen

Säsongen är över för Ali Youssef, 20. Korsbandet är av. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Det var under Europamatchen mot Aberdeen som 20-årige Ali Youssef tvingades linka av planen med en förmodad knäskada. Direkt efter matchen var klubben fåordiga och ville inte spekulera i vilken skada det rörde sig om.

– Det kan vara vad som helst, kommenterade tränaren Per-Mathias Högmo till GP då.

Mot Elfsborg fanns Youssef inte med i truppen. Enligt fotbolldirekt.se sågs mittfältaren haltandes med kryckor på läktaren på Bravida. Och under måndagen bekräftade klubben Youssefs skada.

Korsbandet av. Lång rehab.

– Det känns skit, men jag kommer tillbaka, säger Youssef till klubbens hemsida.

Ali Youssef, 20, säsong började tungt. Den offensiva mittfältaren hade problem med ljumsken i början av säsongen. Men två mål mot AIK respektive Kalmar efter EM-uppehållet satte 20-åringens säsong i nytt ljus.

ANNONS

LÄS MER:Häckens skadekris – sex spelare med bekymmer

Youssef började sin karriär i Färjenäs BK och gick sedan till BK Häcken som 12-åring. Han gjorde A-lagsdebut redan 2019 och sedan dess har det blivit 31 matcher och fyra mål i allsvenskan.

Nu väntar operation för att få dit ett helt och nytt korsband och sedan rehab för Youssef.

– I de flesta fall tar det nio månader innan man är tillbaka i matchspel, förklarar lagets sjukgymnast Patrik Ghazarin på klubbens hemsida.

LÄS MER:Häckentalangen Ali Youssef uttagen i Tunisiens landslag

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS