Häckens ordförande Anders Billström.
Häckens ordförande Anders Billström. Bild: DANIEL STILLER

Häckens ordförande omvald för fjärde gången

Anders Billström går in på sitt femte år som ordförande för BK Häcken. Han brinner fortfarande för uppdraget. Han tror fortfarande på klubben.
– Jag känner mig övertygad om att vi kommer tillhöra toppen i år, säger han.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen höll Häcken årsmöte på Bravida Arena. Klubben var sist ut av Göteborgs stora herrfotbollsföreningar.

63 medlemmar närvarade och allt gick smärtfritt till.

– Det var ett bra möte. Bra frågor från medlemmarna och positivt trots de här tiderna, berättar Anders Billström som återigen valdes om som ordförande.

Han har suttit på posten sedan 2016.

– Det är kul att ha medlemmarnas förtroende! Jag brinner fortfarande för det vi gör och de mål vi sätter. Det måste man göra, känner jag. Det är en heder samtidigt som man måste vara beredd att lägga ner tiden. Två år till är inga problem!

ANNONS

Vad gäller den övriga styrelsen så ser den exakt likadan ut 2020 som den gjorde 2019. Samtliga som var uppe för omval valdes om.

Budgeterar med nytt minusresultat

Mer?

Ekonomin togs såklart upp. Där redovisade Häcken ett plusresultat på 395 000 kronor för 2019 – trots ett budgeterat minusresultat på tolv miljoner.

Häcken har gjort så under flera års tid nu, budgeterat med minusresultat alltså. Samma sak gäller inför 2020.

– Den budget vi har lagt nu är på minus tio miljoner. Sedan balanserar vi inga spelare, varken försäljningar eller köp, säger Anders Billström.

Vad ser du mer framför dig inför 2020?

– Jag känner mig övertygad om att vi kommer tillhöra toppen av allsvenskan om inget oförutsett händer. Den truppen vi har och det vi har sett hittills har varit väldigt bra.

Såklart lyftes även spridningen av det nya coronaviruset upp under årsmötet. Då främst kopplat till ungdomsturneringen Gothia Cup.

Precis som Häcken har kommunicerat tidigare arbetar klubben på utifrån normalläge.

– Gothia är givetvis en stor fråga som vi jobbar väldigt hårt med just nu. Hela Gothia-organisationen följer vad som händer. Och vi har bra kommunikationer världen över, säger Anders Billström.

– Sedan blir det väldigt spekulativt just nu. Det försöker vi undvika.

ANNONS

Fakta: BK Häckens styrelse

Ordförande: Anders Billström

Vice ordförande: Göran Pregmark

Sekreterare: Siri Mårtensson

Kassör: Dan Martinsson

Ledamot: Louise Karlsson

Ledamot: Johan Lövqvist

Ledamot: Martin Olofsson

Suppleant: Ulf Angerås

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS