Häckens Jakob Hedenquist under en träning under ett träningsläger tidigare i vår.
Häckens Jakob Hedenquist under en träning under ett träningsläger tidigare i vår. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häcken ger Jakob Hedenquist lärlingskontrakt

Häckens jakt på en ytterback mynnade ut i att man i stället valde att kontraktera egna produkten Jakob Hedenquist.
– Han är en utav 01:orna som har fajtats om att flyttas upp, säger sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS
|

Till att börja med har Häcken det väl förspänt när det kommer till positionen ytterback. Bland annat genom spelare så som Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson och inte minst Adam Andersson.

Men med ett utgående kontrakt på den sistnämnda har sportchef Sonny Karlsson sonderat terrängen och letat efter förstärkning på positionen.

Det hela mynnade till slut ut i att man gett ett lärlingskontrakt till 19-årige talangen Jakob Hedenquist.

– Han är en av 01:orna som har fajtats om att flyttas upp. Så han har fått ett lärlingskontrakt från förste juni året ut.

Adam Anderssons framtid avgör

Enkelt förklarat kan man säga att ett lärlingskontrakt är ett lite av ett mellansteg från akademin till A-laget. Han kommer i

ANNONS

– Han är fortfarande junior. Sen har vi inte valt att plocka honom ur skolan, vi har valt att avvakta med det. Det blir väldigt mycket att han tränar med oss, men kanske spelar sina matcher med juniorlaget. Just nu får dock inte 01:orna spela matcher och det får inte vi heller, så han får ju inte spela någonstans

Att Hedenquist får kontrakt, innebär det att ni inte hittade det ni letade efter i jakten på ytterback?

– Tills vidare i alla fall. Vi sitter ju på ytterbackar så vi klarar oss året ut, men vi har en diskussion med Adam Andersson gällande förlängning. Det är väl det som avgör hur vi ser på framtiden när det gäller ytterbackar.

Inga värvningar att vänta

Den rådande coronakrisen har som bekant skjutit upp den allsvenska starten. Den har också inneburit att världens största fotbollsturnering Gothia Cup, som arrangeras av Häcken, har ställts in i år.

Därmed är värvningar inget att tala om i nuläget för Sonny Karlsson.

– Det finns ingen silly season för oss just nu. Innan vi har räknat ut vad det här kommer innebära för oss ekonomiskt så finns det inga pengar att göra investeringar för. Vi håller på och skär så mycket vi orkar för att komma ut ur detta på rätt köl.

ANNONS

Känner du att du är nöjd med det du har?

– Ja, vi har en bra trupp. Det har vi.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS