Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gustav Svensson nära återkomst till IFK Göteborg

Gustav Svensson, 34, är nära en återkomst till IFK Göteborg.
Om inget oförutsett händer kommer mittfältaren presenteras inom kort, erfar GP.
– Det är klart att han är en spelare som vi definitivt tittar på och har pratat med, kommenterar sportchef Pontus Farnerud.

Oscar Wendt och Marcus Berg har redan anslutit. IFK Göteborgs hemvändarsommar slutar dock inte där.

Gustav Svensson kommer han också.

Enligt uppgifter till GP återstår bara detaljer innan mittfältaren är en blåvit spelare igen. Om inget oförutsett händer kommer en presentation att ske inom kort, erfar GP.

34-årige Gustav Svensson var aktuell för IFK Göteborg redan i vintras, men då var det fullt på de centrala mittfältsplatserna i truppen. Svensson skrev på för kinesiska Guangzhou City i stället.

LÄS MER: Pontus Farnerud: ”I nuläget tror jag att det är väldigt svårt”

Nu är dock läget ett annat.

Marek Hamsik har försvunnit. Jakob Johansson och Pontus Wernbloom har avslutat sina spelarkarriärer. Dessutom uppges Alhassan Yusuf klar för en flytt till belgiska Royal Antwerp FC.

När GP, i onsdags, frågade IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud om läget kring Gustav Svensson och en eventuell återkomst sade han:

– Han finns såklart i våra diskussioner och det finns tidigare spelare som vi håller kontakt med och har gjort innan. Självklart är det intressant för oss, men återigen beror det på hur truppen ser ut, vilka som eventuellt försvinner, vilka möjligheter vi har ekonomiskt och hur mycket spelaren vill komma.

Efter fredagens träning på Kamratgården, och efter GP:s senaste uppgifter om en återkomst, konstaterade Farnerud:

– Jag har redan sagt det jag kan säga om den situationen. Vi har pratat med Gustav och haft en kontakt sedan lång tid tillbaka. Hela tiden har vi tittat om det finns möjligheter. I vintras var det inte den möjligheten att plocka in honom. Nu är det klart att han är en spelare som vi definitivt tittar på och har pratat med.

Gustav Svensson har tillhört IFK Göteborg under två tidigare sejourer. Först 2001–2010, då han bland annat var med och vann SM-guld. Sedan 2014–2015.

LÄS MER: ”Är Gustav med vinner man – har alltid varit så”

Fakta: Gustav Svensson

Född: 7 februari 1987 (34 år)

Födelseort: Göteborg

Position: Mittfältare

Klubbar som junior: Azalea BK, ES Cannet-Rocheville (Frankrike), IFK Göteborg

Klubbar som senior: IFK Göteborg, Bursaspor (Turkiet), FK TSK Simferopol (Ukraina), IFK Göteborg, Guangzhou R&F (Kina), Seattle Sounders FC (USA), Guangzhou R&F (Kina)

Landskamper: 24 (U21), 31 (A)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.