Gustav Berggren lämnar BK Häcken för polska Rakow Czestochowa

Det har ryktats länge. Nu är det bekräftat att mittfältskuggen Gustav Berggren lämnar BK Häcken. Han har blivit såld till polska Raków Częstochowa.

ANNONS
|

Han har varit på väg bort ett tag, nu har BK Häcken bekräftat att mittfältaren Gustav Berggren lämnar klubben.

– Det är klart att det känns vemodigt, men jag känner att jag behöver en ny utmaning och vill testa något nytt. Det var inget superenkelt val. Jag önskar klubben allt gott framöver och hoppas att vi ses igen i framtiden. Det känns som att BK Häcken har något riktigt bra på gång. Jag hoppas att laget går så bra som möjligt och tar en Europaplats, säger spelaren till klubbens hemsida.

Totalt blev det drygt 150 tävlingsmatcher, 12 mål och 17 assist för Gustav Berggren i Häcken.

ANNONS

Han kom upp från de egna leden och gjorde A-lagsdebut 2016. Sedan dess har Berggren vuxit ut till en nyckelspelare på Hisingeklubbens mittfält.

Men kontraktet skulle gå ut efter den här säsongen, och nu har Häcken valt att sälja Berggren till Raków Częstochowa.

– Det är med blandade känslor som vi tackar Gustav för denna sejour i klubben. Det är givetvis tråkigt att tappa någon som varit en viktig spelare för oss i många år nu, men vi är också glada över att han får chansen att ta nästa steg i karriären vilket han både önskat och förtjänat, säger sportchefen Martin Ericsson till Häckens hemsida.

Gustav Berggren igen:

– Bästa minnet är nog när vi vann med 3-2 mot Blåvitt förra året. Det var en speciell match. Sen självklart cupgulden, där jag främst var delaktig i det andra.

LÄS MER:Berggren: ”Något snack om SM-guld är det inte än”

LÄS MER:Gustav Berggren detaljer från en flytt från Häcken

LÄS MER:Alexander Jeremejeff om beslutet att stanna i Häcken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS