Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustafson med skön känsla inför derbyt

I söndags låg han bakom båda målen när Häcken besegrade Elfsborg med 2–1. Nu vill Samuel Gustafson ta med sig det offensiva spelet till derbyt. – Det är en väldigt skön känsla att vi skapar något varje gång vi kommer upp, säger 21-åringen.

I premiäromgången på Bravida Arena så slog Samuel Gustafson först ett inlägg som efter en dålig rensning ledde fram till Paulinhos 1–0 – vid Häckens 2–0-mål spelade han fram Nasiru Mohammed. 

– Jag tycker vi är farliga i stort sett varje gång vi kommer upp. Vi skapar kanske inte jättemånga lägen, men när vi väl gör det är vi effektiva. Det är en väldigt skön känsla att ha med sig, säger Gustafson.

Derbyt mot IFK Göteborg blir Häckens första naturgräsmatch i årets allsvenska. Laget har dock inte valt att träna på kommande matchunderlag utan har i stället kört vidare på konstgräset vid Gothia Park Academy.

– Det är klart att det kommer vara skillnad, men det kan inte användas som någon ursäkt. Vi har ju spelat på naturgräs innan.

I tidigare möten lagen emellan har Blåvitt satt en hög press från matchminut ett. Något som Häcken har haft problem med och som kan komma att prägla även denna matchen säger Gustafson.

– Klarar vi deras press så sårar vi dem och klarar vi den inte så sårar de oss. Det är i detta spelet som jag tror och hoppas att vi är skickligare än vad vi varit tidigare.

Hur tror du matchen kommer se ut?

– Vi siktar på att försöka styra spelet. Sedan finns det en massa saker som spelar in, får de ett tidigt mål till exempel så kan det se helt annorlunda ut. 

Hur skulle du beskriva Blåvitt?

– De har ett par spelare som är duktiga individuellt. Sedan är det fortfarande ett väldigt tungt lag. Även om de skruvat om lite i sin filosofi så är det fortfarande ett lag som gillar att komma runt på kanterna och slå mycket inlägg.

Hur kul skall det bli med derby?

– Det är detta man tränar för. Jag tycker om dessa matcherna, säger Samuel Gustafson.