Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustaf Nilsson. Bild: CARL SANDIN
Gustaf Nilsson. Bild: CARL SANDIN

Gustaf Nilsson lånas till Falkenbergs FF

Gustaf Nilsson har haft svårt att slå sig in i BK Häckens startelva den här säsongen. Nu lånas anfallaren ut till allsvenska konkurrenten Falkenberg.

Tre starter och fem inhopp.

Det är vad Gustaf Nilsson fått i BK Häcken den här säsongen. Allsvenska tabellfemman har i största utsträckning valt norrmannen Alexander Söderlund längst fram i sin startelva som också förvaltat det förtroendet på ett bra sätt.

Under fredagen kom GT först med uppgifter och senare bekräftade också BK Häcken att klubben lånar ut Gustaf Nilsson. Den 23-årige anfallaren lämnar Hisingen och ansluter till den allsvenska seriekonkurrenten Falkenberg.

– Gustaf har haft tufft med speltid den här säsongen och när den här lösningen kom upp så kändes det som en bra lösning för alla parter. Han får komma till en klubb som han känner till väl och flytten till Falkenberg innebär inga större förändringar i hans liv, säger Häckens assisterande sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida och fortsätter sedan:

– Nu kan han komma in och visa vad han går för direkt. Gustaf är en riktigt bra kille att ha i laget och han har hanterat den tuffa situationen han hamnat i väldigt bra. Vi önskar honom stort lycka till i FFF och välkommen tillbaka inför 2021, säger Martin Ericsson.

Falkenberg värvade BK Häckens tidigare anfallare, Kwame Kizito, till den här säsongen, men redan i premiären skadade Kizito sitt knä allvarligt och kommer bli borta under en längre tid.

Gustaf Nilsson har också ett förflutet i Falkenberg. Han tillhörde klubben 2014 till 2016.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.