Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Guro Pettersen har haft tolv hjärnskakningar – men känner ingen oro

28 år gammal har hon redan haft tolv hjärnskakningar. Men Guro Pettersen som inför den här säsongen värvades till Göteborg FC:s ligakonkurrent, Piteå, har inte blivit avskräckt.
– Det är ingenting som stör mig på det sättet och dessutom har jag fått okej från läkarna, säger hon till Sportexpressen.

Att hjärnskakningar är ett problem i flera idrotter är känt, och inte sällan innebär huvudskador att karriärer kan hamna i farozonen.

Ishockeyspelarna och tidigare NHL-proffsen Johan Franzén och Andreas Lilja är bara två exempel på spelare som har lidit svårt av smällar mot huvudet.

Damallsvenska Piteås nyförvärv, landslagsmeriterade norskan Guro Pettersen, som inför den här säsongen kom från Vålerenga och som är uttalad första förstamålvakt hos Göteborg FC:s konkurrent, vet allt om hjärnskakningar.

LÄS MER: Paulinho återvänder till Hisingen för att möta BK Häcken

28 år gammal har hon haft inte mindre än tolv (!) stycken.

Men trots de många smällarna har hon inte haft några planer på att ge upp. Hon har fortsatt att komma tillbaka.

Pettersen: ”Inte jag vill prata om”

– Alltså det är ingenting jag vill prata om egentligen. Jag har varit en professionell fotbollsspelare sedan jag var 16 år gammal och hade fått några hjärnskakningar när jag var yngre men inte lika ofta nu när jag har blivit äldre. Det är ingenting som stör mig på det sättet och dessutom har jag fått okej från läkarna, säger hon i en intervju med Sportexpressen.

LÄS MER: "Nog måste han ha gjort den till sin nu?” – Här är fem punkter från Öis–AFC

Hon intygar att den smått osannolika siffran stämmer – men någon oro känner hon inte. Och sedan några år tillbaka spelar hon dessutom med skydd på huvudet.

– Ja siffran stämmer men som sagt, jag har inte haft det på många år utan det var mest när jag var yngre. Nu spelar jag med en hjälm som jag har fått designa själv så det är bra, säger Pettersen som hoppas att Piteå ska kunna vara med och utmana så hårt det bara går i årets seriespel.

– Vi ska vinna så mycket möjligt. Och mitt personliga mål är att komma tillbaka till landslaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.