Gunnilse klart för tvåan

ANNONS
|

Gunnilse 7

Vårgårda 1

Inför mötet med Vårgårda i går ledde Gunnilse division 3 mellersta Götaland med 13 poäng och 20 plusmål före tvåan Falköping. Seger och saken skulle vara klar.

Det blev stora siffror. Gunnilse är klart för tvåan.

– De tog slut helt. Vi är rätt bra, körde över dem helt i den andra halvleken. Det var 1–1 i paus. Så det var inget snack. Gott att göra klart det på hemmaplan, säger Peter Joelsson.

2013 var Gunnilse inblandat i en spelskandal. Nio spelare blev anmälda, fyra av dem fälldes och stängdes av i två år respektive 1,5 år. Klubben fick "börja om".

ANNONS

– Vi har knutit nävarna i fickan, gett oss den på att vi ska tillbaka, säger Peter Joelsson.

Nu är man där, trots att fyra omgångar återstår. Och man tänker inte slå av på tempot.

– Nu får vi vara schyssta mot de andra lagen som krigar bakom. Dessutom kan vi komma upp i 60 poäng och det är inte många lag som gör så vi får sätta upp nya mål de sista matcherna.

Gunnilse har släppt in 15 mål på 18 matcher, varav fem har varit straffar.

–Vi har ett riktigt bra lag. Vi spelade enbart mot division 2-lag i träningsmatcherna och vann allihop. Det var 4–1 mot Torslanda, 4–1 mot Grebbestad ... Det såg bra ut redan då och på årsmötet i mars sa jag att nu är det dags att ta den här serien, säger Peter Joelsson.

Gunnilse har ett ungt "nybygge".

– Många av killarna fick en tuff säsong förra året när de var 17 år. Nu är de 18 och har växt i kostymen. Sedan har vi några rutinerade så det är en bra blandning, säger Peter Joelsson som hoppas få behålla sina spelare.

– Att vi går upp nu betyder mycket, annars hade det varit svårt. Jag tror att seniorfrotboll är bättre än att spela i något U19-lag i en klubb som ligger högre upp, säger han.

ANNONS

ANNONS