Gunnilse i misstänkt spelskandal

ANNONS
|

Den 19 juni spelade Ahlafors och Gunnilse 1–1 i division 3 Nordvästra Götaland. En vecka senare möttes de båda lagen igen, då vann bortalaget Ahlafors med 5–1.

I nästa omgång, återigen på hemmaplan och återigen mot ett motstånd Gunnilse spelat 1–1 mot tidigare under säsongen, föll Angered-klubben med 1–6 mot Skoftebyn.

Och i nästföljande match föll Gunnilse på nytt, med 2–4 hemma mot Kärra.

Efter ytterligare en förlust borta mot Vänersborg började det spridas ett rykte om att Gunnilse spelat en läggmatch, berättar klubbens ordförande och den tidigare S-politikern Frank Andersson. Delar av styrelsen samlades och beslutade sig för att lämna in en polisanmälan.

ANNONS

– Vi i styrelsen har ingenting att dölja och vi gör det här för att få klarhet i vad som har hänt. Och matchen var ju med på Unibet och andra bettingsajter, matchen var spelbar, berättar Frank Andersson.

– I första halvlek hade vi inte en enda målchans, säger han om matchen mot Kärra.

– Vi hämtade upp ett 0–2-underläge, men tappade till 2–4 i de sista minuterna.

Vad har ni själva fått fram för uppgifter?

– Jag vill inte överhuvudtaget kommentera mer utan vi avvaktar polisens utredning.

Våra uppgifter säger att spelare i Gunnilse ska ha kontaktat ledarna och erkänt. Är det så?

– Jag har inga kommentarer kring det.

Polisinspektör Hans Gren, som tidigare tränat bland annat Gais och Malmö, bekräftar att polisen inlett en förundersökning.

– Vi misstänker någon form av spel på egna matcher. Vi befinner oss i ett spaningsläge och har ännu inga misstänkta och ingen brottsrubricering, säger han.

Hans Gren meddelar att förhör har inletts, men vill inte säga med vilka personer. Han berättar vidare att han tog emot anmälan med förvåning.

– Ja, jag är naturligtvis förvånad. Vi vet att det förekommer liknande saker på internationell nivå och vi har några exempel i Sverige historiskt, men det hör ju inte till vanligheterna, säger Hans Gren.

ANNONS

I skuggan av misstankarna och den pågående polisutredningen kommer dagens bortamatch mot Grebbestads IF att genomföras precis som vanligt, meddelar Frank Andersson.

ANNONS