Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson gästar GP:s fotbollspodd.
Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson gästar GP:s fotbollspodd. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Guldvibbar i Elfsborg inför 2023: ”Tror stenhårt på truppen”

IF Elfsborg är rekordstarka ekonomiskt inför årets allsvenska säsong.
När affären Leo Väisänen blir klar närmar sig det egna kapitalet hundra miljoner kronor.
– Vi vill helst ha högst eget kapital i Sverige, men det är en utmaning, säger klubbchefen Stefan Andreasson i GP:s fotbollspodd.

ANNONS
|

Fotbollssäsongen 2023 står för dörren och IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson intervjuas i GP:s fotbollspodd.

Mittbacken Leo Väisänen är detaljer från att säljas till amerikanska Austin FC, även om inget är klart. Prislappen väntas landa på knappt 20 miljoner kronor.

– Nu är det inte klart ännu, men Leo är en spelare där det kanske är rätt tajming både för oss och honom att det skulle bli en försäljning nu. Mycket talar för det. Sedan får vi se vilken klubb och vilka summor det blir, säger Stefan Andreasson.

Skulle det landa i de 18 miljoner som GP:s uppgifter indikerar närmar sig Elfsborg ett eget kapital på hundra miljoner kronor.

ANNONS

– Siffrorna får vår ordförande uttala sig om när det är årsmöte, men 2022 blir ett positivt år. Frågar du mig vill jag helst ha högst eget kapital i Sverige, men det är en utmaning. Det handlar om att vara redo för ett tufft år. Tidigare kunde ett tufft år kosta 20 miljoner, nu kan det kosta betydligt mer om man har ett riktigt tufft år. Men vi kan också satsa på saker. Vi vill utveckla ungdomssektionen, samhällsarbetet, damlaget, ja det finns hur mycket som helst, säger Stefan Andreasson.

Han tillägger:

– Eller att höja A-lagets lönetak för att kunna konkurrera ytterligare. Höja kompetensen i föreningen från styrelsen till övriga för att göra smarta och kloka val med de pengar man har. Ett större eget kapital gör att man kan gambla och riska lite mer.

”Känns tryggt”

Truppen består av 28 spelare och det handlar snarare om att banta den än att värva ytterligare. Klart är att Elfsborg går in i 2023 med enorm bredd där allt är på plats i ett tidigt skede.

– Det känns tryggt och bra med den trupp vi har. Vi tror stenhårt på den och är inte ute och jagar någon mer spelare i en specifik position, säger Stefan Andreasson.

ANNONS

Managern Jimmy Thelin gör sitt sjätte år och om kontinuitet är en framgångsfaktor är det i år IF Elfsborg ska vinna allsvenskan.

– Jag tror ju alltid att vi vinner och 2023 tror jag det ännu mer. Kommer man in i ett flow och är med där uppe så kan man gå hela vägen. Men man kan också komma åtta. Vi har haft tre år nu där vi känner att vi har varit med, så om allt klaffar så går det. Sedan är det ingen panik eller kris om vi inte når dit, men internt drivs vi av att vinna, säger Stefan Andreasson.

Även Guliganernas supporterordförande Emelie Hultin intervjuas i podden och berättar om hajpen vad gäller säsongskort i stan.

– Vi har redan nu sålt 750 seriebiljetter till privatpersoner vilket är vår topp någonsin på Elfsborgsläktaren. Då hade vi ändå en ökning med 48 procent inför 2022 jämfört med 2019 på besökare, säger Emelie Hultin.

GP:s Elfsborgsexpert Joel Besseling medverkar i studion för att ge sin syn på de positiva vindar som blåser i Borås inför årets allsvenska.

Dessutom bjuds det på en matig Fredrik ”Bella” Berglund–special plus möcke, möcke mer!

LÄS MER:Jul med Gud – Torbjörn Nilsson gästar GP:s podd

LÄS MER:Öis nya tränare Jeffrey Aubynn om planerna inför säsongen 2023

LÄS MER:IFK Göteborg jagar Elias Hagen – hyllas av Håkan Mild i GP:s fotbollspodd

ANNONS